VREĐAO VUČIĆA NA FEJSBUKU: Policija izvršila prepad na kuću bivšeg otporaša u Aleksincu
Foto: AP

Ispitivan osam sati

VREĐAO VUČIĆA NA FEJSBUKU: Policija izvršila prepad na kuću bivšeg otporaša u Aleksincu

Crna Hronika -
U kući Dejana Milojevića Čkembe iz Aleksinca danas je po nalogu Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal iz Beograda izvršen temeljni pretres zbog uvredljivog komentara na Fejsbuku

Dejan Milojević Čkemba iz Aleksinca bio je danas uhapšen po nalogu Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal iz Beograda. Razlog za intervenciju policije bio je uvredljiv komentar na račun Aleksandra Vučića koji je Dejan Milojević postavio na svoj Fejsbuk profil, preneo je portal "Aleksinačke vesti".

Milojević je uhapšen u 8 sati, a pušten u 16 časova, nakon osmočasovnog ispitivanja. Policija mu je pretresla kuću i oduzela dva mobilna telefona i laptop.

Za portal Aleksinačke vesti Milojević je rekao da je oko 20 policajaca došlo s nekoliko automobila i da su pretresli i njegovu kuću i garaže i dvorište u potrazi sa skrivenim oružjem, ali da su tokom celog postupka bili maksimalno korektni.

Posle akcije policije, tužilac treba da donese odluku da li ima elemenata krivičnog dela ugružavanje bezbednosti po članu 133 krivičnog zakona. Milojević je rekao da se gnuša nasilja kao metoda političke borbe, i naglasio da u svom komentaru nije direktno pomenuo premijera Srbije, a da je svakom jasno da se radi o ironiji.

Prema sopstvenim rečima, Dejan Milojević je tokom 90-tih bio veoma aktivan u organizaciji Otpor, a tada je takođe bio nekoliko puta privođen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja