VUČIĆEV PROGONITELJ PRIVEDEN S REKETAŠIMA: Preti premijeru i sedi u centrali škaljara!
Foto: Privatna Arhiva

SLUČAJ HAVANA

VUČIĆEV PROGONITELJ PRIVEDEN S REKETAŠIMA: Preti premijeru i sedi u centrali škaljara!

Crna Hronika -

Siniša Milić (42) zatekao se u trenutku hapšenja u klubu koji je stecište srpske i crnogorske mafije, ali je ubrzo pušten jer je utvrđeno da nema veze s tim reketiranjem

BEOGRAD - Siniša Milić zvani Boske, bivši policajac iz Šekovića koji je krajem 2015. hapšen zbog pretnji premijeru Aleksandru Vučiću, priveden je ponovo pre nekoliko dana zajedno s trojicom reketaša iz beogradskog kluba „Havana“.Podsetimo, vlasnik „Havane“ Vladimir P. (42), žandarm Vojislav K. (36) i Dalibor Đ. (36) uhapšeni su zbog sumnje da su od dvojice muškaraca pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobile.

- Milić se zatekao u klubu „Havana“ tokom akcije hapšenja, pa je policija i njega privela. Međutim, on nema veze sa iznudama kojima su se trojica uhapšenih bavila, pa je ubrzo pušten na slobodu - kaže Kurirov izvor blizak istrazi.On dodaje da su, prema operativnim saznanjima policije, trojica uhapšenih reketaša bliska sa najozloglašenijom kriminalnom grupom u regionu - kotorskim „škaljarskim klanom“. Ova grupu crnogorske i srpske vlasti terete za mnogobrojna najteža krivična dela - ubistva, krijumčarenje narkotika, iznude... Ustanovljeno je da je beogradski klub u kojem su uhapšeni reketaši centrala okupljanja „škaljara“ u srpskoj prestonici.- „Havana“ je stecište pripadnika „škaljarskog klana“, pa se tu mogu videti osobe iz crnogorskog i srpskog podzemlja. Inače, pripadnici ovog klana bliski su i s „budvansko-barskim klanom“. Interesantno je da je Milić označen kao osoba koja ima kontakte s ljudima iz budvansko-barske ekipe - napominje Kurirov izvor.E. K.

KO JE KONTROVERZNI BOSKE?Kada je Milić prvi put uhapšen, u medijima se spekulisalo da se ovaj nekadašnji pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica bavi obezbeđivanjem crnogorskih mafijaša. Navodno je bio dugogodišnji telohranitelj Luke Đurovića, ali je nakon njegove smrti napustio Crnu Goru i nastanio se u Beogradu. Podsetimo, Milić je uhapšen u novembru 2015, nakon što ga je policija osam puta za 24 sata zatekla u „audiju“ u blizini kuće u kojoj stanuje premijer Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track