ŽANDARMI: Izvlačili smo glavu vozača kamiona iz peska!
Foto: Jelena Rafailović Dobila Sliku Od MUP

HOROR: Stravičan sudar na auto-putu kod Velike Plane

ŽANDARMI: Izvlačili smo glavu vozača kamiona iz peska!

Crna Hronika -

Drama „Pežo“ išao suprotnim smerom, naleteo na šleper i zapalio se, kamion sleteo s nadvožnjaka i kabina se posle pada s velike visine bukvalno zakucala u zemlju. Oba vozača su poginula

VELIKA PLANA - Prizor na auto-putu bio je stravičan! Posle sudara automobil je goreo, dok je kamion sleteo s nadvožnjaka. Telo vozača zapaljenog „pežoa“ bilo je na putu, dok je kamiondžija ostao zaglavljen u kabini. Odmah smo krenuli u akciju spasavanja i počeli da gasimo požar.Ovim rečima započinje razgovor za Kurir poručnik Slavko Raičević iz beogradskog odreda Žandarmerije, čiji su pripadnici prvi naišli na mesto nesreće juče oko 8.50 sati na auto-putu iz smera Niša ka Beogradu, kod Velike Plane. Nažalost, obojica vozača su poginula.

Nesreća se dogodila kad je „pežo“ koji je išao u suprotnom smeru direktno udario u šleper.- Od siline udarca vozač „pežoa“ izleteo je iz kola. Njegovo obezglavljeno telo bilo je na nekoliko metara od smrskanog automobila u plamenu. Šleper kojim je upravljao D. V. (60), državljanin BiH, probio je ogradu i sleteo s puta u ambis dubok 15 metara. Žandarmi su ga izvukli iz kabine, ali je on podlegao povredama po prijemu u bolnicu - kaže izvor Kurira iz istrage.

Poručnik Raičević, koji se sa svojom jedinicom, koju čini još 18 pripadnika Žandarmerije, vraćao se s terena iz Kopnene zone bezbednosti.- Imali smo samo dva aparata za gašenje, njih smo odmah potrošili, a potom su nam drugi vozači davali svoje aparate kako bismo ugasili automobil koji je do te mere bio uništen da se nije mogla prepoznati marka - kaže Raičević.

On dodaje da su vozača kamiona zatekli u jezivom stanju, ali da je davao znake života.- Kamion je probio ogradu i pao kabinom u njivu. Vozača smo našli u ležećem položaju, a glava mu je bila u pesku. Da smo stigli koji trenutak kasnije, čovek bi se ugušio. Prvo smo mu otrpali glavu, bio je sve vreme svestan. Pitao sam ga da li je s njim bio još neko u kamionu. Rekao je da je bio sam, ubrzo su stigli ljudi iz Hitne pomoći, pa smo zajedno izvukli povređenog iz kabine. Delovao mi je da će se izvući - kaže naš sagovornik.Iz kamiona se izlila nafta i postojala je mogućnost da se i on zapali, međutim, pripadnike Žandarmerije to nije sprečilo da priteknu u pomoć- Nismo razmišljali o tome. Imali smo samo jedan cilj pred sobom, a to je da spasimo život - kaže poručnik Raičević.Inače, Raičevićeva jedinica beogradskog odreda Žandarmerije bila je 20 dana na terenu, umor i neispavanost nije ih sprečila da daju sve od sebe da spasu život.

Automobil išao u kontrasmeruVOZAČ „PEŽOA“ UBICA I SAMOUBICA!„Pežo“ se iz nepoznatog razloga kretao u suprotnom smeru.- Drugi vozači su prijavili automobil koji se kreće u suprotnom smeru na auto-putu. Saobraćajna policija je odmah krenula na teren, ali, nažalost, nije uspela da spreči tragediju - rekao je izvor Kurira i dodao da je mogao umesto kamiona da udari u autobus pun dece.Nakon istrage, koja je u toku, znaće se detalji tragedije u kojoj su poginula dvojica muškaraca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja