Suzbijanje narkotika

KURIR TV ZAPLENA 1,2 TONE MARIHUANE: Gradonačelnik pohvalio rad policije u Kikindi

Crna Hronika -

KIKINDA - Zaplena nešto više od 1,2 tone marihuana u okolini Malih Pijaca kod Kanjiže, besprekorno je realizovana i brižljivo pripremana.

Iza nje stoje meseci mukotrpnog rada- saopštio je Dragan Jović, načelnik Policijske uprave Kikinda i dodao da ovo neće biti poslednja velika akcija u borbi protiv organizovane proizvodnje i prometa narkoticima:

- Našu akciju pohvalili su resorni ministar i direktor policije, ali i gradonačelnik Kikinde. On je upriličio prijem za policajce koji su direktno učestvovali u zapleni zasada sa 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra, kod Malih Pijaca. To je, inače, druga po veličini zaplena tokom ove godine u Srbiji. Već nekoliko godina postižemo dobre rezultate u suzbijanju narkomanije-kazao je Jović.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije, Dragan Pejčić, saopštio je da je u Severnobanatskom okrugu registrovano više od 800 zavisnika od opijata. Uglavnom se radi o o mlađim osobama, ali ima i uživalaca sa dužim narkomanskim stažom. Najveći deo zaplenjene droge je marihuana. To nije slučajno jer je najprisutnija u ovom delu Banata i Bačke:

POSLE ZAPLENE 1,2 TONE MARIHUANE KOD KANJIŽE: Policija i ranije otkrivala zasade u kukuruzu

- Izuzimajući zaplenu u okolini Malih Pijaca, dosad je oduzeto oko 27 kilograma narkotika i preko 7.000 tableta sa liste opojnih droga. Rezultati koje smo postigli na polju narkomanije u prvih devet meseci 2016. bolji su u odnosu na celu prethodnu godinu- naveo je Pejčić.

On je ukazao da su i ranijih godina, na njivama u okolini Sente i Mokrina, otkriveni zasadi samarihuanom:

- Svojevremeno smo na njivi, na putu između Sente u Ade, pronašli zasad sa 426 biljaka indijske konolje. Radilo se o organizovanom uzgoju za dalju prodaju na domaće i inostrano tržište- rekao je Pejčić.

Ranijih godina je policija otkrila nekoliko mini laboratorija sa neophodnom opremom, ali i zasade u baštama, plastenicima i na terasama kuća.

Na sjajno realizovanoj akciji zaplene nešto više od 1,2 tone marihuana načelniku PU Kikinda, Dragana Joviću i njegovim saradnicima čestitao je i Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde:

BALAVCI IZ VOJVODINE NOVI ŠARIĆI: Zaplenjeno 1,2 tone marihuane!

-Smatram da je potrebno da javnost informišemo o ovakvim stvarima, skrenemo pažnju i delujemo preventivno. Sasvim je sigurno da kikindska policija na polju suzbijanja narkomanije i prometa opojnih droga radi veoma temeljno. Lokalna samouprava ima izuzetnu saradnju sa policijom

Pomažemo njihov rad doniranjem neophodne opreme- kazao je Markov.

Zaslepljeni profitom pali policiji u ruke

Edvina Lakatoša (33) iz Malih Pijaca i braću Ervina (26) i Endrea Molnara (19) odao je život navisokoj nozi, posedovanje skupocenih motora i vozila, ali i saznanje policije da su i ranije bili udodiru sa marihuanom.

Zato su duže vreme bili pod prismotru. Policajci su pratili njihove aktivnosti, i pustili ih da na Edvinovoj njivi zasade i neguju indijsku konoplju. Zaokupirani tim poslom i planovima kako da marihuanu unovče, nisu ni slutili šta ih čeka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track