ZAPLENA NA GRADINI OD 4 TONE: Kamion makedonskih tablica prevozio falš majice i torbe
Foto: Carina

Uprava carina

ZAPLENA NA GRADINI OD 4 TONE: Kamion makedonskih tablica prevozio falš majice i torbe

Crna Hronika -

BEOGRAD - Uprava carina saopštila je danas da su carinici prilikom kontrole robe na Terminalu Gradina zadržali više od četiri tone robe, za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine

Detaljnom kontrolom kamiona makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Turske ka Bosni i Hercegovini vozio više od 22 tone, uglavnom tekstilne robe, torbi i obuće, pronađeno je više od 7.600 artikala za koje postoji sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Među zadržanom robom je više od 4.500 majica robnih marki "Adidas", "Paul Shark", "Polo", "Nike", "Tommy Hilfiger", "Puma", "La Costa" "Armani", "Burberry", "Boss".

Zadržano je više od 2.500 torbi marki "Guess", "Prada", "Louis Vuitton", "Chanel", "Valentino", "Zara", više od 500 pari patika "Puma", "Adidas" i "Nike", više od 100 jakni "Moncler", "Burberry", "Philipp Plein" i "Tommy Hilfiger", kao i više od 170 novčanika "Guess", "Michael Kors" i "Philipp Plein".

Sporna roba je smeštena pod carinski nadzor do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track