ZAPLENA NA HORGOŠU I GRADINI: Lekove švercovali pešak i kamiondžija
Foto: Carina Srbije

Carinici u akciji

ZAPLENA NA HORGOŠU I GRADINI: Lekove švercovali pešak i kamiondžija

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su na graničnim prelazima Horgoš i Gradina, sprečili jednog pešaka, ali i jednog vozača kamiona, u pokušaju da prokrijumčare lekove.

Prvi pokušaj otkriven je u sredu, na ulazu graničnog prelaza Horgoš, kada su carinici u saradnji sa policijom, u prtljagu jednog putnika koji je na prelaz došao peške, zatekli 50 kutija raznih lekova.Putnik albanske nacionalnosti koji ima i srpsko i švajcarsko državljanstvo, pojavio se na prelazu oko 14 sati, došavši peške.

Foto: Carina
Foto: Carina

Na pitanje carinika na kojoj relaciji putuje, rekao je da dolazi iz Švajcarske, a uputio se ka Gnjilanu, i dodao da nema ništa da prijavi za kontrolu.Kako je neuobičajno da se neko na prelazu pojavi tvrdeći da je putnik pešak, sproveden je detaljan pregled prtljaga i utvrđeno da se u njegovoj torbi nalazi 50 kutija raznih lekova na kojima je još uvek stajala originalna cena, pa je vrednost robe procenjena na 1.300 švajcarskih franaka.

Među lekovima je najbrojniji bio ''Dilatrend'' koji pripada grupi beta-blokatora i koristi se za lečenje srčane slabosti, visokog krvnog pritiska i angine pektoris tako što pomaže da se krvni sudovi opuste i prošire.

Foto: Carina
Foto: Carina

Istog dana u večernjim časovima, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja gotovo 100 kutija Kamagre.Lekovi su otkriveni prilikom kontrole kamiona turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Turska - Francuska.

Kamion je izdvojen za pregled skenerom, da bi ubrzo, analizom dobijene slike bile uočene nepravilnosti u rezervnom točku sa spoljne strane. Detaljnim pregledom pronađeno je 95 kutija leka za potenciju ''Kamagra 100 mg Oral Jelly Sildenafil'', od kojih svaka sadrži sedam kesica po 100 mg tog preparata.Kamionom je upravljao turski državljanin koji nije prijavio robu i za nju ne poseduje dokaze o poreklu, zbog čega je celokupna količina zadržana do okončanja postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track