ZATRPANI RADNICI IZ KRAGUJEVCA SU ŽIVI: Uspostavljen kontakt sa troje ranjenih!
Foto: Dragan Kadić

ZATRPANI RADNICI IZ KRAGUJEVCA SU ŽIVI: Uspostavljen kontakt sa troje ranjenih!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prema rečima Ivane Kovačević, supruge jednog od nestalih, trojica radnika za kojima se traga su živi i sa njima je uspostavljen kontakt! Zvanične potvrde te informacije nema.

Za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem intenzivno tragaju nadležne službe MUP-a i Ministarstva odbrane, izjavio je pukovnik Mihailo Zogović iz Uprave za odnose sa javnošću, ispred Kliničkog centra u Kragujevcu.

- Zonu eksplozije nadleću četiri drona i u toj potrazi upotrebljeno je jedno robot vozilo. Ministar odbrane sa saradnicima nalazi se na licu mesta u Tehničkom remontnom zavodu. Ukupno 74 zaposlena, koji se nalaze u posebnom objektu Tehničkog remontnog zavoda, bezbedni su i van bilo kakve opasnosti – naglasio je pukovnik Zogović dodajući da se čeka procena nadležnih službi kako bi oni bili bezbedno prebačeni do svojih kuća.

KURIR TV: Izjave ministra odbrane i direktora KC Kragujevac o nesreći u Tehničko-remontnom zavodu

Prema rečima Ivane Kovačević, supruge Dejana Kovačaevića, jednog od radnika koji još nisu bili izbavljeni iz kruga zavoda, sa ovom grupom je uspostavljen kontakt.

- Oni su se javili iz skloništa, bezbedni su i čekaju pomoć - kazala je Kovačevićeva.

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazanović izjavio je večeras da niko od 25 povređenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u ovom trenutku nije životno ugrožen, a da trojice od njih imaju specifične povrede zbog kojih su pozvani lekari sa beogradske Vojno-medicinske akademije (VMA).

Pogledajte specijalnu emisiju Kurir TV o tragediji u Kragujevcu:

"Niko od pacijenata nije životno ugrožen u ovom trenutku", rekao je Sazanović novinarima nešto pre 19.00.On je naveo i da su "tri pacijenta na opservaciji", dodavši da oni imaju "višestruke i specifične povrede"."Zato smo pozvali ekipu lekara sa VMA iz Beograda", rekao je Sazanović, navodeći da u odloženom vremenu kod tih pacijenata može doći do komplikacija.

(KURIR TV) NE ZNAM ŠTA MI JE SA SINOM: Porodice u strahu čekaju pred bolnicom u Kregujevcu

Prema njegovim rečima, pacijenti su pod terapijom i dijagnostikom i zadobili su uglavnom opekotine i povrede mekih tkiva, ali se strahuje da postoje i unutrašnje povrede.

U eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u TRZ u Kragujevcu, "jedna osoba je izgubila život, a za tri se još traga", saopštilo je prethodno Ministarstvo odbrane Srbije.Navedeno je i da je "25 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova povredjeno".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track