ZAVODIO DEVOJČICU ISPRED ŠKOLE: Pedofilu iz Krive Feje još mesec dana pritvora
Foto: Privatna Arhiva, Tama Stamenkovič/Kurir

Osnovni sud u Vranju

ZAVODIO DEVOJČICU ISPRED ŠKOLE: Pedofilu iz Krive Feje još mesec dana pritvora

Crna Hronika -

VRANJE - Nenadu Stevanoviću (37) iz Krive Feje produžen je pritvor na još mesec dana do 5. januara 2017., potvrđeno je Kuriru u Osnovnom sudu u Vranju.

Stevanović se tereti za nedozvoljene polne radnje nad maloletnom trinaestogodišnjom devojčicom iz Vranja.

Aleksandra Tošić Arsić, portparol Osnovnog suda u Vranju kaže da je sledeće ročište u ovom predmetu zakazano za 14. decembar. Nenad Stevanović uhapšen je i saslušan početkom oktobra nakon što je snimljen kako u strasnom zagrljaju ispred osnovne škole“Radoje Domanović” ljubi učenicu sedmog razreda.

Kako se saznaje Stevanović je na saslušanju izjavio da je zaljubljen u devojčicu i da mu je ljubav uzvraćena. Pritvor mu je početkom novembra produžen na još mesec dana.

Glavni pretres u ovom slučaju održan je 18. novembra, kada je okrivljeni Stevanović saslušan, a druge dokazne radnje nisu sprovedene. Tošićeva navodi da je za 14. decembar zakazan nastavak dokaznog postupka u ovom predmetu.

Majka maloletne devojčice, Verica Stanisavljević (43) pomoćna radnica u jednoj od vranjskih firmi kaže da nema miran san jer se plaši dana kada će Stevanović izaći iz zatvora. Kaže da je njena porodica preživela pakao kakobi se suprotstavila pedofilu, sprečila ga u njegovim namerama i odvojila ga od maloletne ćerke.

-Dete mi je sada dobro ide u školu... Bolje je svima u porodici. Ipak plašim se šta će biti kada on izađe iz zatvora. Ćerka kaže da više nikada neće da se okrene da ga pogleda, niti da mu se javi. Neće više i ne želi da razmišlja o tome što joj se desilo i o njemu. Mislim da posle svega šta je uradio ako u sebi ima i malo ljudskosti ne bi trebalo da od stida izađe na ulicu, a ne da ide ponovo ispred škole, čeka moje dete i da ga zavodi, ne bi trebalo... Ja sam mu poručila da je vreme da se sretnemo i suočimo, jer mi smo tu po godinama.....- kaže Verica.

Nenad je u pritvoru od 8. oktobra kada mu je nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, a na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Stevanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Osnovni sud je odlučivao po predlogu Tužilaštva za produženje pritvora i doneo odluku da pritvor produži.

Stevanoviću je pritvor trajao do 4. novembra, tada je predat optužni predlog sudu. Preispitani su razlozi za produženje pritvora nakon čega mu je pritvor produžen do 6. decembra, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje.

T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track