ZAVRŠENO VEŠTAČENJE DRAGANA ĐURIĆA: Silovatelj male Tijane nije lud, vraća se u zatvor
Foto: Kurir Štampano

Nema znakova duševne bolesti

ZAVRŠENO VEŠTAČENJE DRAGANA ĐURIĆA: Silovatelj male Tijane nije lud, vraća se u zatvor

Crna Hronika -
Lekari su konstatovali da Đurić, koji se tereti za monstruozno ubistvo tinejdžerke, nema psihičkih problema i da može da prati suđenje

BEOGRAD - Dragan Đurić (35) mesar iz Surčina, ubica Tijane Jurić (15), juče je iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu vraćen u zatvorsku ćeliju u Subotici jer je neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo da nema znakova nikakve duševne bolesti.

Lekari su konstatovali da Đurić, koji se tereti za monstruozno ubistvo tinejdžerke, nema psihičkih problema i da može da prati suđenje.

- Đurić se prethodnih dana u posebnoj sobi za veštačenje ponašao sasvim normalno. Lekarima se žalio samo na dve stvari- da ne može da se seti imena i izgleda svog advokata. međutim tim lekara se složio da Đurić nije psihički bolestan. Kada su mu to saopštili, on je to mirno prihvatio, kaže izvor blizak slučaju.

Đurić je na suđenju 22.aprila sudiji rekao da se loše oseća, da ništa ne pamti i da zna samo da je u sudu u Subotici. Tada je tvrdio i da ne prepoznaje svog advokata.

- Gubim pamćenje. pijem lekove, ne znam koje i koliko. Razumeo sam optužnicu i žao mi je, rekao je tada Đurić i dodao da će se braniti ćutanjem.

Na zahtev njegovog advokata Viktora Gostiljca, veće Višeg suda u Subotici prekinulo je glavni pretres i odredilo novo psihijatrijsko veštačenje da bi se utvrdilo da li okrivljeni može da prati suđenje.

Đurić, je do sada tri puta ispitivan, dva puta u policiji i jednom u Višem tužilaštvu, a njegov branilac tražio je izdvajanje dva zapisnika jer je ocenio da optuženom pre davanja iskaza nisu pročitana prava.

Psihijatri i veštači su pre samo nekoliko meseci ustanovili da je Đurić uračunljiv i sposoban da prati proces.

Igor Jurić: Prolongira našu agoniju

Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić nakon suđenja je izjavio da je ogorčen zbog prekida suđenja.

- Mislim da je Đurić glup, a ne duševno bolestan. Sve ovo je veoma bolno za moju porodicu, a sada se naša agonija prolongira, rekoa je tada Igor.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track