ZBOG PISANJA GRAFITA "SMRT PAJTIĆU": Osumnjičenom određen pritvor do 30 dana
Foto: Nebojša Mandić

Član demokratske stranke iza rešetaka

ZBOG PISANJA GRAFITA "SMRT PAJTIĆU": Osumnjičenom određen pritvor do 30 dana

Crna Hronika -
Njemu je pritvor određen na zahtev Okružnog javnog tužilaštva u Novom Sadu

NOVI SAD - Osumnjičenom za ispisivanje grafita "Smrt Pajtiću" I. G. određen je pritvor do 30 dana.

Njemu je pritvor određen na zahtev Okružnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, prenosi RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u petak da je I.G. (37) osumnjičen da je pisao preteće grafite upućene Bojanu Pajtiću, i da je po vlastitom priznanju član Demokratske stranke od 1997. godine.

Demokratska stranka je posle toga saopštila da je Srpska napredna stranka time još jednom pokazala kako zloupotrebljava državne institucije zarad svoje buduće kampanje za pokrajinske izbore. Demokrate su svoje tvrdnje bazirale na pisanoj izjavi koju je medijima dostavio branilac I.G. advokat Nikola Šijan, i koji je rekao da je njegov klijent u svojoj odbrani negirao bilo kakvu povezanost sa grafitima "Smrt Pajtiću", već da podržava grafite koji kritikuju aktuelnu vlast.

SNS je povodom tih tvrdnji saopštio da DS-u smeta to što je, kako se ističe, razotkriveno da su danima lagali narod i da su sami pisali grafite "Smrt Pajtiću" zarad jeftinih političkih poena. Naprednjaci su "zamolili" Demokratsku stranku da se što češće oglašavaju, jer o sebi najbolje govore "kolika su bruka za Srbiju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track