ZBOG PRETNJI VUČIĆU: Raspisana poternica za Radomirom Počučom
Foto: Facebook

Posle pisanja Kurira

ZBOG PRETNJI VUČIĆU: Raspisana poternica za Radomirom Počučom

Crna Hronika -
Počuča je na svom Fejsbuk profilu otvoreno pretio smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo je raspisalo poternicu za nekadašnjim TV voditeljem i bivšim portparolom PTJ Radomirom Počučom.

Tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal prati sve aktivnosti Radomira Popuče, koji je u bekstvu i protiv koga se vodi i krivični postupak pred Višim sudom po optužnom predlogu tog tužilštva, saopštilo je danas tužilaštvo.

Posle pisanja Kurira da je Pocuča, javnosti poznat kao nekadašnji voditelj televizije Pink, na svom Fejsbuk profilu "otvoreno pozivao na ubistvo premijera Aleksandra Vučića", jer je napisao da će "premijer završiti kao komunistički rumunski predsednik Nikolaje Čaušesku".

Protiv Počuce će biti preduzete sve radnje i mere iz nadležnosti tužilaštva, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u u saopštenju.

Tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal je podsetilo da se protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu već vodi krivični postupak po njegovom optužnom predlogu (zbog pretnji "žanama u crnom" upućenim preko Fejsbuka).

Takođe napominje da je u tom postupku raspisana potrenica za Počučom i doneto rešenje o odredivanju pritvora.

Poternica za njim je raspisana 27. novembra prošle godine, jer izbegava da se pojavi na suđenju koje se protiv njega vodi zbog optužbi da je ugrozio sigurnost "Žena u crnom" pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka i odredio mu pritvor.

Početak tog suđenja Počuči je u više navrata odlagan jer se on nije pojavljivao u sudu, a sud je nekoliko puta slao dopise policiji da ga privede, ali on nikada nije pronađen na prijavljenoj adresi.

Počuča se u međuvremenu u oglašavao putem Fejsbuka navodeći da je u Ukrajini gde se bori na strani proruskih trupa. Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji. Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko Interneta putem društvene mreže.

Kako se navodi u saopštenju, pred Višim sudom u Beogradu vodi se krivični postupak po optužnom predlogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - odeljenja za Visokotehnološki kriminal, kao i da je u tom postupku raspisana potrenica za ovim licem i doneto rešenje o određivanju pritvora.

Odeljenje za Visokotehnološki kriminal prati sve aktivnosti Radomira Počuče i protiv njega će biti preduzete sve radnje i mere iz nadležnosti tužilaštva, o čemu će tužilaštvo blagovremeno obavestiti javnost, navodi se u saopštenju.

(E. K. )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track