ŽELE PRAVDU: Zbog ubijenog Srbina traži se promena zakona u Kanadi
Foto: AP

Porodica pokojnog Luke Gordića pokrenula peticiju

ŽELE PRAVDU: Zbog ubijenog Srbina traži se promena zakona u Kanadi

Crna Hronika -

Porodica Luke Gordića (19), Kanađanina srpskog porekla koji je mučki ubijen prošle godine u mestu Visler u Kanadi, pokrenula je onlajn peticiju da se pooštre zakoni u toj zemlji kako bi ubice i ostali učesnici u zločinima bili adekvatno sankcionisani.

Naime, jedan od osumnjičenih za ubistvo mladog Luke, tada osamnaestogodišnji Arvin Golić, u junu 2015. pušten je na slobodu uz kauciju.

To je šokiralo sve prisutne u sudnici, u kojoj je veliki broj prijatelja i rodbine tokom presude nosio crne majice s natpisom „Pravda za Luku“. Policija je, pored Golića, 2015. privela još trojicu mladića koji su tada imali 17 godina, od kojih su dvojica takođe puštena na slobodu uz kauciju.Podsetimo, tinejdžer srpskog porekla, koji je živeo u Barnabiju u Kanadi, napadnut je 17. maja 2015. tokom odmora u Visleru.

Njega je okružila grupa od desetak muškaraca i izbola ga nekoliko puta. Nesrećni mladić je potom prevezen u lokalnu bolnicu, ali je tamo ubrzo preminuo. Porodica je juče, na godišnjicu Lukine smrti, na internet stranici justiceforluka.com ostavila veoma emotivnu poruku i video u kom se traži da se podrži peticija za pooštravanje zakona.

- Bila je ovo teška godina bez našeg voljenog Luke. Nedostaje nam svaki dan sve više. Njemu u čast želimo da podelimo ovaj video s javnošću i podignemo nivo svesti naše zajednice kad je u pitanju zakon koji se odnosi na kriminalna dela koja čine mladi ljudi. Nadamo se da će sve više i više ljudi nastaviti da podržava našu borbu za strože zakone ne samo u Lukinom slučaju već i u brojnim drugim sličnim slučajevima - navedeno je na sajtu.

A. S. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track