ŽELI NA SLOBODU: Mimi Oro se žalila na kaznu od osam dana zatvora zbog prostitucije

Starleta dospela iza rešetaka

ŽELI NA SLOBODU: Mimi Oro se žalila na kaznu od osam dana zatvora zbog prostitucije

Crna Hronika -
Sud je ukazao da je hitan postupak predviđen na osnovu Zakona o prekršajima koji predviđa da se izrečena osuđujuća presuda može izvršiti i pre njene pravnosnažnosti iz razloga morala, zatim ako je okrivljeni ranije kažnjavan za teži prekršaj iz oblasti javnog reda i mira

BEOGRAD - Prekršajni apelacioni sud potvrdio je da se Milica Živanović žalila na presudu kojom je osuđena za prekršaj iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.Mediji su preneli da je Živanovićeva, poznatija kao Mimi Oro, uhapšena zbog prostitucije i odmah osuđena na kaznu od sedam dana zatvora.

“Žalba na presudu Prekršajnog suda u Beogradu je sa spisima predmeta u toku današnjeg dana dostavljena Prekršajnom apelacionom sudu na hitno odlučivanje“, navodi se u saopštenju tog suda.‚

Sud je ukazao da je hitan postupak predviđen na osnovu Zakona o prekršajima koji predviđa da se izrečena osuđujuća presuda može izvršiti i pre njene pravnosnažnosti u slučajevima kada okrivljeni ne može da dokaže svoj identitet ili nema prebivalište, ne živi na adresi na kojoj je prijavljen.

Takođe iz razloga morala, zatim ako je okrivljeni ranije kažnjavan za teži prekršaj iz oblasti javnog reda i mira ili postoji osnovana sumnja da će nastaviti sa vršenjem prekršaja, ponoviti prekršaj ili da će izbeći izvršenje izrečene sankcije, navodi se u saopštenju suda.

U tom slučaju, ako okrivljeni izjavi žalbu protiv presude kojom je određeno izvršenje presude pre njene pravnosnažnosti, sud je dužan da žalbu sa spisom predmeta dostavi drugostepenom prekršajnom sudu u roku od 24 časa, računajući od časa kada je žalbu primio.

Drugostepeni prekršajni sud dužan je da o žalbi odluči i svoju presudu dostavi sudu u roku od 48 časova računajući od časa prijema spisa predmeta.

Zaprećena maksimalna kazna za ovaj prekršaj je 30 dana zatvora i ne može se zameniti u novčanu kaznu, navodi sud. Policija je prethodno uhapsila muškarca osumnjičenog da je organizovao takozvanu "elitnu prostituciju" po Beogradu i šire.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track