ZEMUNCI HTELI DA ME UBIJU, LEGIJA ME SPASAO: Specijalac jedva pobegao od metka!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

Ispovest penzionisanog specijalca i operativca MUP

ZEMUNCI HTELI DA ME UBIJU, LEGIJA ME SPASAO: Specijalac jedva pobegao od metka!

Crna Hronika -

Ljuba Milanović, nekadašnji šef Poskoka, odeljenja MUP-a koji se bavio istragom političkih ubistava u Srbiji, tvrdi da je "zemunski klan“ planirao da ga likvidira jer su se pripadnici ove kriminalne grupe osećali ugroženo!

BEOGRAD - Posle pokušaja ubistva Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, kada su stradala četvorica članova SPO, kao i likvidacije Ivana Stambolića, Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum planirali su da me ubiju, ali je Milorad Ulemek bio protiv, tvrdi bivši specijalac Ljuba Milanović, u javnosti poznat kao rukovodilac grupe Poskok.Sastanak u Šilerovoj- Oni su na sastanku u Šilerovoj razgovarali i zaključili da sam ja pretnja „zemunskom klanu“. Odlučivalo se i kako da me likvidiraju. Svi članovi „zemunskog klana“, sa Spasojevićem i Lukovićem na čelu, bili su za to da ja moram da budem mrtav. To se dešavalo posle Ibarske i ubistva Stambolića, kada je obruč oko njegovog ubistva počeo da se steže - ispričao je Milanović za Kurir.On tvrdi da je njihov motiv bila bojazan da bi mogao da doprinese njihovom hapšenju.Smetao nekom u MUP- Tada je Legija ustao i rekao: „Neko iz vrha policije hoće da mi za njih obavimo prljav posao i ubijemo Milanovića. Ja neću da učestvujem u tome.“ Tako je Legija sprečio moju likvidaciju jer su ga neprikosnoveno uvažavali. Što se tiče toga da li je zaista neko iz MUP naložio da me ubiju, ne želim da govorim - priča Milanović za Kurir.Milanović je na čelo Poskoka došao posle pada režima Slobodana Miloševića u nameri da rasvetli zločine iz 1999. i 2000. godine, ubistvo Slavka Ćuruvije, pokušaje ubistva Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali i u Budvi, kao i nestanak Ivana Stambolića. Međutim, dolaskom nove vlade tokom 2001. ova grupa je rasformirana.

Svedočio na suđenjuZBOG ĆURUVIJE UZNEMIRIO JSO

Milanović je u februaru, svedočeći na suđenju za Ćuruvijino ubistvo, rekao je da je tokom istrage došao do informacije da su eventualni izvršioci ili logistička podrška pri ubistvu novinara bila dvojica pripadnika JSO. Ubrzo nakon toga, kako je naveo, premešten je na drugo radno mesto, pošto mu je rečeno da je „uznemirio Jedinicu“.

S. VOJINOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track