ŽENA BRANI MUŽA: Moj Žarko je dobio batine od sudije i završio u zatvoru
Foto: Stefan Jokić

Supruga Žarka Grujića tvrdi da je on nepravedno uhapšen

ŽENA BRANI MUŽA: Moj Žarko je dobio batine od sudije i završio u zatvoru

Crna Hronika -
Žarko je optužen za napad na sudiju Zorana Šešića, koji ima status službenog lica, a zapravo je njega brutalno pretuklo to isto službeno lice, kaže Nada Aleksić

BEOGRAD - Moj suprug Žarko Grujić uhapšen je i nalazi se u pritvoru posle incidenta sa sudijom Višeg suda Zoranom Šešićem. Umesto da sudija odgovara jer mi je prebio muža, Žarko je u Centralnom zatvoru, i to zbog napada na službeno lice - kaže za Kurir Žarkova žena Nada Aleksić.Tuča na uliciKako navodi naša sagovornica, incident se dogodio 19. februara ove godine u Ulici Jove Ilića u Beogradu, kod Voždovačke crkve, naočigled brojnih prolaznika.- Nakon nekoliko uvredljivih reči i svađe, sudija Šešić je nasrnuo na Žarka i naneo mu povrede po celom telu. Tada počinje moja agonija, jer mi je muž u pritvoru ni kriv ni dužan - tvrdi naša sagovornica.Prema njenim rečima, prvi susret njih dvojice desio se kad se njen suprug obratio sudiji Zoranu Šešiću za pomoć u predmetu povodom saobraćajne nezgode iz 2006. godine. Tada je, kako ona tvrdi, sin jednog uticajnog čoveka svojim automobilom naleteo na vozilo u kojem su se nalazili Žarko i njegov sin.- Proces zbog saobraćajke trajao je osam godina i, kako je nadležni sudija išao na zastarevanje predmeta, moj suprug se stalno žalio i obratio se sudiji Šešiću, tadašnjem zameniku predsednika suda, da ga sasluša i pomogne mu, jer je naivno verovao da će pravda pobediti - navodi Grujićeva supruga.Ona tvrdi da se sudija Šešić izvikao na Žarka i da je bio veoma neprijatan prema njemu, zbog čega je Žarko podneo prijavu protiv njega.- Obratio mu se očekujući da će dobiti zaštitu, a Šešić mu je tada ljutito povikao: „Marš napolje!“ Prilikom izlaska iz kancelarije moj muž mu je dobacio: „Prevaranti“, na šta je sudija nasrnuo na njega na hodniku. Došlo je obezbeđenje i zaustavilo nasilnog sudiju - kaže Nada i dodaje:- Oni su se nakon nekoliko meseci više puta sreli na ulici u kraju u kom stanujemo i svaki put moj suprug je bio isprovociran od Šešić. Svaki put mu se sudija smejao i pravio pokret rukom ka međunožju da pokaže Žarku šta može da uradi sa svojom pravdom. Govorila sam mu da ne reaguje jer je to provokacija. U danu kad se dogodio incident, moj suprug je šetao psa. Mimoišli su se, ali Šešić mu je nešto dobacio. I kao po običaju, počeo je da mu se smeje i opet pokazuje na međunožje. Žarko mu je odgovorio sa: „Jajaro.“ Potom je sudija počeo krvnički da ga udara, naneo mu je povrede od glave do nogu, likujući nad njim.

Rešenje... Žarko završio u Centralnom zatvoru
Rešenje... Žarko završio u Centralnom zatvoru

Naređenje „odozgo“

Žarko je završio u bolnici, a kad je izašao, uhapsili su ga na poslu.- Policajci su mu se izvinjavali i rekli mu da je naređenje stiglo „odozgo“, a izvinjavao mu se i zamenik tužioca. Žarko je optužen za napad na službeno lice, a zapravo je njega pretuklo službeno lice. Prekršajna prijava prerasla je u krivično delo nasilničko ponašanje - navodi Nada.Aleksićeva kaže da pokušava da zaštiti svog supruga.- U pritvoru je već mesec dana. Advokat mi je poručio da „ne talasam mnogo“ ukoliko želim da izvučem supruga iz zatvora - kaže Nada i dodaje da se obratila i ministru pravde Selakoviću, ali da nije dobila nikakav odgovor.

Bez komentaraŠEŠIĆ NE ŽELI DA GOVORIKurir je pokušao da stupi u kontakt sa sudijom Zoranom Šešićem, predsednikom krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu, ali on nije želeo da daje izjave povodom ovog slučaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track