ŽENA PREŽIVELA NAPAD MUŽA POLICAJCA: Govorila sam svima da će me Miloš ubiti!

Ispovest Milice Kostić preživela napad supruga policajca

ŽENA PREŽIVELA NAPAD MUŽA POLICAJCA: Govorila sam svima da će me Miloš ubiti!

Crna Hronika -
Bilo je pitanje dana kada će nasrnuti na mene, ali su šef i kolege tvrdili da preterujem. Sada mi se svi izvinjavaju, priča pripadnica MUP koju je na poslu ranio bivši muž Miloš Tadić (29)

BOGATIĆ - Niko mi nije verovao kada sam pričala da je Miloš pretio da će me ubiti. Ni kolege, ni šef. Govorili su da preterujem, da je dobar mladić. Kada je ušao u kancelariju u kojoj sam bila sa kolegom Vladanom Dražićem, u pogledu sam mu videla zlo. Znala sam da je došao da me ubije, ovako za Kurir počinje ispovest Milica Kostić (31), koju je u policijskoj stanici upucao bivši suprug, policajac Miloš Tadić (29).Napad se dogodio se u petak oko 15 sati na odeljenju za izdavanje dokumenata, gde je Milica zaposlena. Miloš Tadić je u stanicu ušao u vidno alkoholisanom stanju. Pozdravio se sa kolegama i ušao u kancelariju bivše supruge.Spasao ju je kolega- Čim je ušao, rekao mi je: „Zdravo, Mico“, a onda je podigao jaknu, izvadio pištolj i ispalio metak, ali je promašio. Bacila sam se na pod između stola i ormara, kada je ponovo opalio i pogodio me u levo rame. Dražić je skočio preko stola i počeo da se rve s njim. Potom je u kancelariju uleteo i Darko Terzić. Opalio je još jedan hitac, koji je pogodio Terzića u stopalo. Da nije bilo kolege Dražića, ne bih danas pričala sa vama - kaže Milica još uvek vidno uznemirena.Miloš Tadić i Milica Kostić rastali su se pre više od godinu dana zbog nasilja u porodici. Prema Miličinim rečima, kap koja je prelila dogodila se sredinom novembra 2014. godine.

- Vratili smo se na neke proslave i on je bio pijan. Svađali smo se, pretukao me, a potom zaključao stan i držao mi otkočen pištolj na slepoočnici pola sata. Kada sam ga prijavila, rekla sam šefu i načelniku da će sledeći put kada u mene uperi pištolj i opaliti. Niko mi nije verovao. Miloš nije bio suspendovan, niti mu je uzet pištolj. Posle tri dana se vratio na posao kao da ništa nije bilo. Od jutros su me mnoge kolege zvale da mi se izvine i ne smeju u oči da me pogledaju - priča Milica.Miličina majka Milenija kaže za Kurir da je Miloš njenu ćerku proganjao i pravio joj probleme od kada su se rastali.Ćutala i trpela- Nije pomogla ni prijava. Molili smo sve u policijskoj stanici u Bogatiću da pomognu Milici, govorili da je Miloš nasilan i da će je ubiti, ali bez rezultata. Sve je zataškano. Milica je shvatila da je to borba sa vetrenjačama, pa više nije htela da ga prijavljuje. Ćutala je i trpela zbog zajedničkog deteta. Nije uzalud ona naša izreka da u Mačvi više vredi krmača nego žena. Ogorčena sam, još ne mogu da dođem sebi - priča Miličina majka.Policajac Darko Terzić, kome je u napadu povređeno stopalo, juče je pušten na kućno lečenje, dok je Milica zadržana u šabačkoj bolnici. Terzić je, kako saznajemo, juče posetio koleginicu Milicu Kostić i poželeo joj brz oporavak.Miličin brat Milan ponovio je tvrdnje da je njegova sestra prijavljivala nasilnog muža.- Milošu je tad nakratko bio oduzet pištolj i neko vreme je bio suspendovan. Nije mi jasno zašto su mu vratili pištolj i kako je mogao da nastavi da radi u MUP. Svi smo strepeli da bi nešto ovakvo moglo da se desi - rekao je brat Milan.Miloš se na saslušanju u policiji branio ćutanjem i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ranjen... Policajac Terzić
Ranjen... Policajac Terzić

HronologijaHOROR U STANICIMiloš Tadić ušao pijan u policijsku stanicu u BogatićuKada je ušao, rekao je ženi Milici: „Zdravo, Mico“Podigao jaknu, izvadio pištolj i ispalio metak, ali je promašioPonovo opalio i pogodio suprugu u levo ramePolicajci Darko Terzić i Vladan Dražić skočili na MilošaU rvanju Terzić ranjen u stopalo, a Tadić savladan

Oči krvave od alkoholaTADIĆ: TEK ĆU DA NAPRAVIM SRANJE!Kako saznajemo, policajac Darko Terzić, koji je sa kolegama skočio na pomahnitalog Tadića, video je da su Milošu oči krvave od alkohola i našalio se s njim pitavši ga: „Što si takav, da nisi napravio neko sranje?“ Ovaj mu je odgovorio: „Nisam, tek ću napraviti“ - priča naš izvor.

Prijave protiv nasilnikaZAŠTO MUP NIJE REAGOVAO?Prema rečima kolega, Miloš Tadić je bio sklon alkoholu. Na posao je često dolazio pripit, a u takvom stanju išao je i na intervencije. I pored takvog ponašanja, MUP nije reagovao.- Nekoliko puta se dogodilo da kada odemo na teren, Miloš reaguje agresivno, a često je bio pijan. Pisali smo dopise i unutrašnjoj kontroli, ali istraga nikada nije sprovedena. Imao je zaštitu načelnika. A Milica je često dolazila na posao u modricama. Na to niko nije reagovao. Sada svi ćute u stanici. Ovo je velika sramota za našu policiju - priča jedan od policajaca iz Bogatića koji je zamolio za anonimnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track