ŽENE KRIMINALCI U SRBIJI: One su opasnije i od muškaraca!
Foto: Profimedia

Beskrupulozne

ŽENE KRIMINALCI U SRBIJI: One su opasnije i od muškaraca!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Policija je prošle nedelje stavila lisice na ruke Lidiji Milivojević (31) nakon što je u porodičnom domu u Rakovici samostrelom upucala muža Dušana (39). Nakon hapšenja, ispostavilo se da je Milivojevićeva od ranije poznata policiji po brojnim krivičnim prijavama.

Naime, srpski Boni i Klajd - Lidija i Dušan, godinama su varali kupce automobila na specijalizovanim sajtovima. Oni su postavljali lažne oglase polovnih vozila i tražili od potencijalnih kupaca da im uplaćuju kaparu.

- Tokom svojih uvežbanih prevara koje su trajale od 2013. do 2016. godine, bračni par Milivojević sakupio je veliki broj prijava, pa se sumnja da ih zajedno imaju čak oko 600. Oni su koristili lažne lične karte na ime Vanesa Oruči, Milena Živaljević i Aleksandar Savić. Naivni kupci bi uplaćivali novac u pošti, a Lidija bi te pare sa lažnim dokumentima podizala. Nakon toga bi prekidali svaki kontakt sa nesrećnim kupicima - ispričao je naš dobroobavešteni izvor.

Foto: Marina Lopičič, privatna arhiva
Foto: Marina Lopičič, privatna arhiva

Zbog navedenih prevara Milivojevići su osuđeni, pa ih čeka izvršenje zatvorske kazne. Dušan bi iza rešetaka trebalo da provede tri godine, a njegova supruga godinu dana.

Žene krimilaci u Srbiji

Jasmina Cvetković (40), zvana Crna udovica, osuđena je u oktobru 2016. godine u Višem sudu u Beogradu na 13 godina zatvora zbog toga što je 17. oktobra 2014. godine ubila svog momka Milana Tomovića (38) u naselju Miljakovac. Otežavajuća oklonost za Cvetkovićevu je bila ta što je ona ranije već odgovarala za ubistvo. Izdržala je kaznu zatvora od šest godina zbog ubistva bivšeg momka Aleksandra Paunovića (22), zvanog Mali Paun, marta 2000. godine.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Inače, Mali Paun se svojevremeno "proslavio" jer je sa 15 godina ubio Dejana Marjanovića, šefa "zvezdarskog klana". Cica Ubica se u oba slučaja branila da je zločin počinila u samoodbrani.

Radmila Ikić (49), poznata kao žena sa hiljadu lica, privedena je u novembru prošle godine po ko zna koji put. Ikićka je poslednji put uhapšena jer je glumila tužioca za ratne zločine. Naime, ona se žrtvi predstavila kao Ivana Zorić, navodno tužilac za ratne zločine. Obećala mu je da će kao uticajna osoba da mu pomogne da stan pretvori u hostel i počne lepo da zarađuje.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Inače Radmila je prvi put uhapšena pre više od 20 godina i tek što odsluži zatvorsku kaznu, nastavlja po starom. Menjala je frizuru i lični opis i sebe povezivala s različitim ljudima iz vrha političkog života. Predstavljala se kao kuma Mila Đukanovića, prijateljica Zvezdana Jovanovića i Rasima Ljajića. Jedini cilj joj je bio da uzme novac, u čemu je i uspevala, pa je tako od svojih žrtava uzela na desetine hiljada evra.

Olivera Krsmanović (32) bila je prva žena u Srbiji osuđena na 40 godina robije jer je ubila taksistu Nezira Šišića. Njoj je 2013. godine kazna smanjena na 15 godina. Olivera je kobnog dana 2006. godine pozvala taksistu Nezira Šišića, koji ju je odvezao do željene lokacije. Ona je tada izvadila pištolj i pucala mu u potiljak, zatim je nogama izgurala taksistino telo iz automobila i tim kolima se odvezla. Na sudu je izjavila da je razmišljala da li da plati vožnju ili da ubije taksistu, ali je ipak odlučila da ga ubije kako bi ispoštovala svog dečka. Pucala mu je u potiljak.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Nataša Ivkošić (28), bivša supruga Igora Tuđmana, unuka pokojnog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, uhapšena je zajedno sa Igorom u februaru 2013. godine. Njima su tada lisice na ruke stavljene, jer su opljačkali Beograđanina V. V. kojeg su u njegovom stanu omamili, uzeli mu ključeve od skupocenog džipa, novac i mobilne telefone. Sa žrtvom su se upoznali preko jednog sajta za druženje i obećali mu da će imati "trojku" u njegovom stanu. Međutim uhapšeni su na srpsko-hrvatskoj granici. Na suđenju su priznali krivicu i sklopili nagodbu. Nataša je 2013. godine izdržala šestomesečnu kaznu i vratila se u Zagreb.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track