ŽIVE BUKTINJE: Troje staraca izgorelo u domu u Pančevu
Foto: Stefan Jokić

Bolesni i nepokretni zapomagali iz zapaljene zgrade

ŽIVE BUKTINJE: Troje staraca izgorelo u domu u Pančevu

Crna Hronika -

Policija uhapsila Ljiljanu Milošević, vlasnicu ilegalnog staračkog doma, kao i Stevu Stojkova, vlasnika objekta u kom je izbio požar

PANČEVO - Tri osobe su poginule, a 11 je povređeno u stravičnom požaru koji je juče oko pet sati ujutro izbio u apartmanima „Magnolija luks“ u Ulici Svetog Save u Pančevu, gde je privremeno bio smešten privatni starački dom.Policija je uhapsila Ljiljanu Milošević, organizatorku ilegalnog staračkog doma, kao i Stevu Stojkova, vlasnika zgrade u kojoj je buknuo plamen.Ljiljana Milošević osumnjičena je za krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok je Stojkov osumnjičen za pomaganje u izvršenju krivičnog dela.- Određen im je pritvor do 48 sati i uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo kobnog jutra - kaže naš izvor iz istrage.PlamenKako saznajemo, požar je izbio u trosobnom apartmanu na drugom spratu zgrade.- Zapalio se jedan krevet u apartmanu u kome je bilo sedmoro starih i slabo pokretnih ljudi. Požar nije bio veliki i brzo je ugašen, ali je čitav stan uništen i izgoreo je sav nameštaj. Nažalost, troje stradalih, dve žene i jedan muškarac, ugušilo se ugljen-monoksidom. Sedmoro povređenih smešteno je u pančevačku Opštu bolnicu, dok je troje prevezeno za Beograd. Povređeni u pančevačkoj bolnici uglavnom su zadobili opekotine po telu i kada su stigli, bili su umotani u ćebiće. Reč je o osobama starosti od 70 do 85 godina, koje već pate od raznih hroničnih oboljenja - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Na mesto nesreće ubrzo su došle ekipe Hitne pomoći, policija i komšije kako bi pomogli povređenima.- Išao sam na pijacu i video sam gungulu ispred „Magnolija luksa“. Vatra se nije videla, niti se osećao dim, jer je to luksuzni kompleks zatvoren velikom metalnom kapijom. U jednom trenutku policija i ekipe Hitne pomoći počeli su da iznose povređene ljude. Oni su jaukali od bolova, zapomagali i previjali se. Bilo je strašno gledati ih. Tek tada se osetila paljevina i video se gust dim, a onda su izneli i tela stradalih - kaže jedan očevidac.Uplakani rođaciU Ulicu Svetog Save došli su i rođaci korisnika staračkog doma. Uplakani, pokušavali su da saznaju šta im je sa najmilijima.- Moja majka Mirsa Stanković je bila tu. Ne znam da li je živa, niko mi ništa ne govori. Nigde ne mogu da je nađem. Molim vas, da li neko može da mi kaže gde mi je majka. Ona je stara, ima 84 godine. Jaoj, samo da mi je mama živa - zapomagala je ćerka jedne od korisnica doma za stara lica.

Opšta bolnicaPOVREĐENI VAN ŽIVOTNE OPASNOSTIIz pančevačke Opšte bolnice juče su saopštili da je kod njih primljeno 11 pacijenata, od kojih je osam zadržano na bolničkom lečenju.- Jedan pacijent je na intenzivnoj nezi, a sedmoro ih je na odeljenju hirurgije. Svi pacijenti su van životne opasnosti. Dva pacijenta su nakon ukazane prve pomoći sanitetom prevezena na beogradski VMA, dok je jedan prevezen na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj ulici - rekli su iz bolnice.

Aleksandar VulinUHAPŠENOJ DVA PUTA ZABRANJIVAN RADAleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekao je juče da je uhapšenoj vlasnici staračkog doma već dva puta bio zabranjivan rad.- Ovo je treći put, pronašli smo istu ženu sa istim radnicima kako rade u ilegalnim domovima i sve na teritoriji Pančeva. Pitam sve nadležne državne organe kako je moguće da se to dešava - rekao je Vulin.Ministar je apelovao i na decu da ne ostavljaju roditelje u ilegalnim domovima.

Gorelo i na VoždovcuPLAMEN I U „SIVOM DOMU“U Zavodu za vaspitanje dece i omladine na Voždovcu juče oko 10 sati izbio je požar u dnevnom boravku. Svi štićenici su odmah evakuisani i, srećom, nije bilo povređenih.

Luksuzni apartmaniSVAKO KO PLATI JE DOBRODOŠAOApartmani „Magnolija luks“ u Ulici Svetog Save je novootvoreni luksuzni kompleks i namenjen je za kraći i duži boravak. U sklopu kompleksa nalazi se i kafić, koji služi i kao recepcija.- Ovde svako može da dođe i da za određenu svotu novca iznajmi apartman. U ponudi je devet kompletno opremljenih soba po ceni od 35 i 40 evra po noćenju. Vlasniku je u interesu da izda što više soba i svako ko je spreman da plati je dobrodošao - kaže jedan stanar Ulice Svetog Save.

M. I. - J. I. - J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track