ZLOČIN: Rekao žrtvi da je šaban, pa ga ubio

Suđenje za zločin u dvorištu škole

ZLOČIN: Rekao žrtvi da je šaban, pa ga ubio

Crna Hronika -

Petković se tereti za teško ubistvo i za ubistvo u pokušaju, za koje je propisana minimalna kazna zatvora od 10 godina, jer je pucajući iz lovačke puške ranio i Petkovićeve prijatelje Nebojšu Cekića i Dragana Perića

Pred Višim sudom u Nišu juče je počelo suđenje Saši Petkoviću (41) iz svrljiškog sela Grbavče jer je 3. septembra prošle godine ubio Sinišu Živkovića nakon što su se posvađali jer je ubica žrtvi rekao da je šaban.

Petković se tereti za teško ubistvo i za ubistvo u pokušaju, za koje je propisana minimalna kazna zatvora od 10 godina, jer je pucajući iz lovačke puške ranio i Petkovićeve prijatelje Nebojšu Cekića i Dragana Perića. Optuženi Petković pred sudom je tvrdio da nikog nije imao nameru da ubije, već da se branio.Pogrešno procenio- Tačno je da smo se posvađali i potukli, ali ja sam nakon toga otišao kući. Ubrzo sam u svom dvorištu video Živkovića, pa sam se uplašio da će me napasti. Uzeo sam pušku koju sam usput sklopio i krenuo ka kafani. Kad sam im se primakao, čuo sam pucnje, pa sam mislio da to oni pucaju na mene. Zato sam ja pucao na njih. Da Siniša nije došao kod mene kući, ništa se ne bi desilo - branio se Petković.Međutim, troje saslušanih svedoka negirali su te navode.

- Bilo nas je četvorica za stolom kad je naišao Saša. Obratio se Cekiću, koga je odranije poznavao: „Gde si, Ceko, ja sam ovde kralj, ne može ti niko ništa, a koji su ti ovo šabani?“ Siniši je bilo krivo, pitao ga je zašto ih tako naziva, ali je Saša i dalje nastavio da viče: „Šabane, šabane!“ Njega je to iznerviralo, on i Saša su počeli da se rvu, Cekić ih je razdvojio, pa je Saša otišao. Cekić nam je tada rekao:Svedočenje- Ovaj će sve da nas pobije, ima pušku - rekao je svedok Dragan Perić i naglasio da nisu tačni Petkovićevi navodi da su oni na njega pucali jer kod sebe nisu imali oružje.Krvavi obračun dogodio se u dvorištu OŠ „Dobrila Stambolić“, koje vlasnik tamošnje kafane „Ekstra big Džek“ koristi za obavljanje svog posla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track