ZLOČIN U SRPSKOM KRSTURU: Radio-voditelj mučen i ubijen u svojoj kući
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Nepomično telo Luke Popova pronašao njegov brat

ZLOČIN U SRPSKOM KRSTURU: Radio-voditelj mučen i ubijen u svojoj kući

Crna Hronika -

SRPSKI KRSTUR - Luka Popov (60), popularni radio voditelj lokalnih radio-stanica u Čoki i Novom Kneževcu, kulturni i javni radnik, ubijen je noćas u svojoj kući u Srpskom Krsturu.

Prtema nezvaničnim informacijama, on se jutros nije pojavio na poslu, a kako se nije javljao na telefon, kolege su pozvale njegovog brata, koji je otišao do Lukine kuće i zatekao nepomično bratovljevo telo.

Nezvanično, na telu su vidljive povrede i pretpostavlja se da je pre nego što je usmrćen, mučen. Iz policijske uprave u Kikindi jutros su samo potvrdili ovu vest, a o detaljima će se znati nakon uviđaja, koji je u toku.

UNS i DNV: U Srpskom Krsturu pronađen mrtav novinarNovinar Luka Popov (60) pronađen je noćas mrtav u svojoj kući u Srpskom Krsturu, a Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Vojvodine (DNV) zatražili su od policije i tužilaštva da hitno otkriju okolnosti tog događaja. UNS sa svojim ogrankom DNV traži od policije i tužilaštva "da hitno rasvetle okolnosti smrti Popova", voditelja lokalnih radio stanica u Čoki i Novom Kneževcu, saopštilo je to staleško udruženje.

Novinari koji su u Srpskom Krsturu preneli su UNS da još nema zvanične potvrde iz policije da je Popov ubijen kao i da uviđaj u toku, a da će njegovo telo ujutro biti poslato na obdukciju u Novi Sad. U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) je danas rečeno da je u Srpskom Krsturu pronadjeno telo muškarca starog oko 60 godina. "Policijski uvidjaj je u toku", naveli su u MUP-u. UNS i DNV su u saopštenju zatražili od policije i tužilaštva da saopšte i da li smrt Popova ima veze sa novinarskim poslom koji je obavljao.

Beta

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track