ZLOČINCIMA IZ NOVOG BEČEJA PO 20 GODINA ZATVORA: Osuđeni počinioci ubistva koje je šokiralo Srbiju
Foto: Saša Urošev

Zlostavljali nepokretnu staricu

ZLOČINCIMA IZ NOVOG BEČEJA PO 20 GODINA ZATVORA: Osuđeni počinioci ubistva koje je šokiralo Srbiju

Crna Hronika -

Viši sud u Zrenjaninu je, u prvostepenom postupku, izrekao kazne zatvora u trajanju od po 20 godina Nikolu Stojkovu (21) i Jovanu Stojkovu Mojiću (20) iz Novog Bečeja.

Oni su 21. novembra 2014. godine banuli u kuću skoro nepokretne starice Anđe Azucki (88) iz Novog Bečeja. Satima su je svirepo tukli, mučili i zlostavljali, sve dok ona u mukama nije izdahnula.

Maksimalne zatvorske kazne za krivično delo teško ubistvo, dvojici mladića su određene s obzirom na to da se radi o mlađim punoletnim licima. Na ovu presudu uložena je žalba, tako da se predmet nalazi u Apelacionom sudu.

I nakon toliko vremena od zločina koji je prenerazio srpsku javnost, sećanja na sve što se dešavalo u trošnoj kući nesrećne bake nisu izbledela.

"Kako su imali srca da tako nešto urade baki Anđi? Sirotica se jedva kretala. Bila je bolesna. Rodbina je brinula o njoj, donosili su joj hranu. Užas. Zaslužili su i veću kaznu od ove­", reakcije su komšija pokojne Anđe Azucki, koji potvrđuju da se ovako svirepo ubistvo u njihovom mirnom mestu ne pamti.

U potrazi za novcem i dragocenostima, mladići su kobne večeri ušli u staričinu kuću. Kad nakon premetačine nisu ništa pronašli ni jedan jedini dinar, ostrvili su se na nesrećnu staricu. Tukli su je po glavi i telu. Bespomoćna starica nije imala nikakve šanse da se odbrani.

Ni to im nije bilo dovoljno, pa su se odlučiil da je zverski zlostavljaju. Baku su silovali silovali drškom metle. Nesrećna starica umrla je u teškim mukama. Obdukcijom je utvrđeno da su joj pocepali jetru, creva i pluća. Dršku od metle su poneli, da bi je potom bacili u trsku. Pobegli su kolima iz njene kuće, ali ih je nakon opsežne istrage policija locirala i uhapsila­.

Pokojna Anđa nikoga nije posećivala, a izdržavala se od skromne penzije pokojnog supruga, skojim nije imala dece.

(Tekst i Foto: Saša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track