ZLOSTAVLJALI OSNOVCA: Skinuli dečaka (13) golog, vezali ga za koš i mučili
Foto: Thinkstock

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja

ZLOSTAVLJALI OSNOVCA: Skinuli dečaka (13) golog, vezali ga za koš i mučili

Crna Hronika -

Četvorica tinejdžera iz Sivca juče su saslušana zbog sumnje da su zlostavljala i mučila dečaka V. S. (13) iz istog grada.

Prema nezvaničnim informacijama, policiji je prijavljeno da su J. R. (17), R. P. (17), A. R. (16) i Dejan T. (19) iz Sivca zlostavljali dečaka.

Policija je dobila nalog da sasluša tinejdžere po naredbi Višeg javnog tužilaštva iz Sombora, koje nasilnike sumnjiči za izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Kako saznajemo, nasilništvo se dogodilo u večernjim satima u dvorištu osnovne škole “20. oktobar” u Sivcu.

Četvorica mladića su nakon svađe uhvatila V. S., pa mu vezala ruke za konstrukciju koša na školskom igralištu.Potom su mu, uz vređanje i ponižavanje, skinuli pantalone i donji veš!

Dečak je, unezveren, počeo da ih moli da prestanu, pa su ga posle nekog vremena odvezali, spustili na beton i pustili ga da se obuče i pobegne. Tinejdžeri su se potom razišli.

Uznemireni dečak odmah je porodici rekao šta se dogodilo na igralištu ispred škole, nakon čega je slučaj i prijavio lokalnoj policijskoj stanici.

Juče ujutru nasilnici su po naredbi Višeg tužilaštva u Somboru privedeni da daju iskaze.

- Sve je to bila igra. Nije nas poslušao, naljutili smo se na njega i odlučili da ga kaznimo. Sve je to bila samo šala - rekli su, između ostalog, tinejdžeri.

Iz policije nisu bili u mogućnosti da saopšte više detalja o slučaju s obzirom na to da je postupak pokrenut protiv maloletnika.

- Mi moramo zaštititi psihičko zdravlje dečaka. Otvorili smo istragu i dali nalog policiji da identifikuje i saizvršioce i podstrekivače i da ih privede - rekli su u tužilaštvu.

U OŠ "20. oktobar" juče nisu imali informacije o incidentu i poručili su nam da ih pozovemo sutra.

Po okončanju istrage tužilaštvo može doneti odluku i o pritvoru za maloletnike, protiv kojih se zasad postupak vodi redovnim putem i koji su saslušani u prisustvu roditelja i brane se sa slobode.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track