ZNAŠ LI TI KO SAM JA: Naprednjak iz Niša udario autom policajca koji ga je zaustavljao

Nezavisni policijski sindikat Srbije tvrdi

ZNAŠ LI TI KO SAM JA: Naprednjak iz Niša udario autom policajca koji ga je zaustavljao

Crna Hronika -
NIŠ - Član Gradskog veća grada Niša, pripadnik Srpske napredne stranke od njenog osnivanja Miloš Banđur namerno je vozilom udario saobraćajnog policajca Zorana Kostića - tvrdi Nezavisni policijski sindikat Srbije.

Kako se navodi u saopštenju ove sindikalne organizacije, incident se dogodio u subotu prilikom otvaranja deonice autoputa kod Vranja koju je svečano pustio u rad premijer Aleksandar Vučić.

- Na deonici autoputa Suvi dol, gde je saobraćaj bio zabranjen zbog ovog dogadjaja Kostić je preusmeravao vozila u dozvoljeni smer kada se Banđur vozilom „škoda fabia" oglušio o ovu zabranu i vozilom udario policajca - saopštava sindikat.

Rekao mi je da ga pustim da prođe, da on mora da prođe - kazao je Kostić i dodao da mu je Banđur još rekao „ti ne možeš da me zaustaviš, ne znaš ti ko sam ja" te da je onda dodao gas i udario ga. Policajac je zadobio lakše telesne povrede i zatražio lekarsku pomoć.

Banđur negira da je imao nameru da povredi policajca i ističe da je u pitanju „zloupotreba saobraćajne situacije" u političke svrhe.

- Ceo taj događaj je jedan veliki nesporazum i nije baš onako kako se predstavlja javnosti. Sve se dogodilo na skretanju ka improvizovanom parkiralištu za putnička vozila. Nakon što me je saobraćajac zaustavio i nije dozvolio da skrenem, otvorio sam prozor I zatražio objašnjenje. Pošto su autobusi, kombiji i službeni automobili dobijali dozvolu da skrenu, a meni to nije dozvoljeno, pretpostavio sam da je to zato sto sam došao svojim starim i jeftinim automobilom koji verovatno ne ostavlja utisak. Drugi saobraćajac koji se nalazio levo od mene je posle objašnjavanja dao saglasnost da prođem i ja sam cimnuo auto. Međutim, saobraćajac koji me je zaustavio i koji je u međuvremenu regulisao raskrsnicu sa moje desne strane, videvši da polazim iskoraknuo je prema automobilu sa naredbom da stanem. Bio je vrlo ljut, ali nije čuo razgovor sa kolegom koji nas je pustio. Oduzeo mi je dokumenta I naredio da se parkiram pored puta, stotinak metara dalje na vrlo nebezbednom mestu, što sam i učinio i ostao tu naredna tri sata. Rekao mi je da sam mu cimanjem auta zakačio nogu i da ne mogu da se udaljim. Radio je još dva sata na raskrsnici a tek po završetku skupa otišao da se pregleda. Lekarski pregled je pokazao da nema povreda, te su mi vraćena dokumenta. Iskreno, nisam primetio da mu je auto potkačio nogu i nije mi bila namera da tako nešto učinim, a lekarski pregled je to i potvrdio - rekao je Banđur.

NPSS je izrazio nezadovoljstvo odlukom nadležnog tužilaštva da ovaj dogadjaj okvalifikuje kao saobraćajnu nezgodu a ne kao napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti i ocenio da je u pitanju ponižavanje njihove profesije.

(M.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track