ZOLJOM NA ŠTAMPARIJU: Zgrada Nebojše Joksovića gađana treći put!

Još jedan napad projektilom u Žarkovu

ZOLJOM NA ŠTAMPARIJU: Zgrada Nebojše Joksovića gađana treći put!

Crna Hronika -
Nepoznati napadači iz ručnog bacača ispalili projektile na zgradu čiji je vlasnik Nebojša Joksović, koji je svedočio u procesu protiv Darka Šarića

BEOGRAD - Štamparija u beogradskom naselju Žarkovo, čiji je formalni vlasnik Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića, juče je po treći put bila meta bombaškog napada!Nepoznati napadači su, prema nezvaničnim informacijama, objekat opasan visokim zidovima gađali rano ujutro projektilom iz zolje, odnosno ručnog raketnog bacača!

Tvrdi da je štamparija njegova... Darko Šarić
Tvrdi da je štamparija njegova... Darko Šarić

Opomena Joksoviću- Napad na štampariju BMG u Vodovodskoj ulici 158, u naselju Žarkovo, dogodio se juče oko tri sata ujutro. Na sreću, niko nije povređen. Moguće je da je motiv zastrašivanje ili opomena Jokosoviću, ali on je već dao iskaz, svedočio je protiv Šarića i presuda je doneta. Zato istraga ide u nekoliko pravaca - kaže izvor Kurira iz istrage.Nebojša Joksović bio je blizak prijatelj i školski drug Darka Šarića, ali je posle hapšenja 2010. godine pristao na saradnju s tužilaštvom i odlučio da svedoči o trgovini kokainom u zamenu za blažu kaznu. On je prvi svedok-saradnik u postupku protiv pljevaljskog narko-bosa, koji je nedavno okončan tako što je Šarić osuđen na 20 godina, a Joksović na pet meseci zatvora.Od 2011, kada se Joksović predao, štamparija je čak tri puta gađana zoljom, na meti bombaša bio je kafić „Prinčipesa“, čiji je on suvlasnik, a njegov brat od ujaka Radoica Joksović ubijen je bombom postavljenom pod njegov automobil.Iako se ranije spekulisalo da je motiv brojnih napada na Joksovića njegovo svedočenje pred Specijalnim sudom, advokat Radoslav Baćović, branilac Darka Šarića, kaže da takvi navodi ne odgovaraju istini.- Poslednji čovek koji bi učinio ovo je Darko Šarić. Pa to je njegova štamparija! Tokom ispitivanja na glavnom pretresu i sam Nebojša Joksović je na konkretno pitanje da li je štamparija njegova odgovorio da nije - izjavio je juče za Kurir Baćović.Tokom sudskog postupka pljevaljski narko-bos potvrdio je da Joksovića poznaje 20 godina.- Joksović je bio genije da mi izvuče novac. Dao sam mu novac za kupovinu štamparije - rekao je na javnom delu suđenja Šarić. Svedok-saradnik Joksović pitao je Šarića ko je gađao zoljom štampariju, a Šarić mu je tada odgovorio: „Kako ću, čoveče, svoju štampariju da gađam, jesi li normalan?“Darko iznenađenŠarić, koji u pritvoru čeka odgovor na žalbu na presudu, obavešten je juče o napadu.- Delovao je iznenađeno. Bio je u šoku kada je saznao da je neko zoljom gađao prostorije za koje tvrdi da su njegove - kaže izvor Kurira iz istrage.

Svedok-saradnik u paniciJOKSOVIĆ: PLAŠIM SE ZA BEZBEDNOSTPosle jučerašnjeg bombaškog napada, svedok-saradnik Nebojša Joksović navodno je tražio da mu bude pojačano policijsko obezbeđenje jer strahuje za svoj život i život svoje porodice.- Molim vas, dajte mi da razgovaram sa vašim nadležnima. Bojim se za sebe i porodicu, morate da nam pojačate obezbeđenje, stradaćemo - obratio se Joksović pripadnicima Jedinice za zaštitu svedoka, koji ga obezbeđuju već pet godina. Obezbeđenje će mu, kako Kurir saznaje, odmah biti pojačano.(S. V.)

Svi napadiBOMBE I UBISTVOmaj 2011 - štamparija je pogođena s tri raketna projektila iz zoljejun 2012 - na meti bombaša je bio kafić „Prinčipesa“, čiji je Joksović suvlasnikjul 2012 - bombom podmetnutom pod „audi“ ubijen je Joksovićev rođak Radoica Joksovićfebruar 2013 - krov štamparije je raznet sa skoro pola kilograma eksploziva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track