ZRENJANINAC (61) OSUMNJIČEN ZA PREVARU: Glumio vrača i lagao da davi veštice
Foto: Profimedia

Žrtvi za lečenje sina uzeo 24.000 dinara

ZRENJANINAC (61) OSUMNJIČEN ZA PREVARU: Glumio vrača i lagao da davi veštice

Crna Hronika -

ZRENJANIN - Talas bizarnih prevara na koje nasedaju građani širom Srbije tako što traće pomoć od lažnih vračara i gatara, koje skidaju “crnu magiju”, nije mimioišao ni Zrenjanin.

Lažni vrač R.T. (61) iz Zrenjanina, prevario je K. P. iz Manđelosa. Od naivnog čoveka izmamio je 24.000 dinara, pod izgovovorom da će mu izlečiti bolesnog sina kog je zaposela veštica.

Zrenjaninsko Osnovno javno tužilaštvo je podnelo optužni predlog protiv R. T. zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare:

- Tokom rituala, u za tu priliku specijalno odeven, R.T. je palio trave i izgovarao neke molitve. Ocu koji je sina dovodio na obrede, objasnio je da je za njegovo zdravstveno stanje odgovorna veštica. Rituale je obavio u periodu od septembra do decembra prošle godine. Od oca je uzeo 24.000 dinara, objašnjavajući da će za te pare “pocepati i potrgati veštice”-stoji u optužnog predlogu.

Kako se rituali nisu pokazali delotvornim, K.P. se nakon tri meseca požalio zrenjaniskom vraču, ali je R.T. imao objašnjenje.

Lakovernom čoveku je rekao da njegovom sinu nije bolje, jer su ga “napale velike sile”, ali da mu on može pomoći. Doslovce je rekao da će “zadaviti vešticu tako što će poslati šejtanske diplomate koji će ući u nju i pocepati je” i da će za tri meseca osloboditi njegovog sina od veštice.

Za tu uslugu tražio je 3.000 evra, ali mu K.P. nije dao tu sumu.

Lažne vračare, gatare i magovi za žrtve obično biraju starije i manje obrazovane osobe:

- Da bi odradile ritual od žrtve traže čistu krpu ili peškir. Za nečasnu rabotu koriste jedno jaje i lažne novčanice, koje zavijaju u krpe a onda pale ili cepaju. Mušteriji savetuju da o svemu ćuti i da ostatke ritulanog skidanja "crne magije" zakopa ispod voćke- priča sagovornica Kurira iz Mokrina koju su svojevremeno prevarile M.J i G.J. iz Veternika.

Pod izgovorom da je na njenu ćerku bačena magija, vračare su od lakoverne Mokrinčanke uzele 1.200 evra ali ih je policija pronašla pre nego što su potrošile novac. One su tada nasamarile još nekoliko Kikinđana, dvoje Novosađana i jednog žitelja Bečeja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track