ZUBARSKA MAFIJA: Lažni zubar iz Italije operiše po Srbiji!
Foto: Shutterstock

Pokrenuta istraga posle žalbi pacijenata

ZUBARSKA MAFIJA: Lažni zubar iz Italije operiše po Srbiji!

Crna Hronika -

Italijanska policija traga za pedesetogodišnjim „stomatologom“ koji je otkriven kako bez diplome pruža svoje usluge po povoljnim cenama u Srbiji.

Kako saznajemo, lažnog zubara iz Italije prijavio je pacijent nezadovoljan operacijom koja je izvršena na jednoj privatnoj klinici u Srbiji.- Pacijent je došao u Srbiju kako bi obavio stomatološku intervenciju. Po povratku je imao brojne zdravstvene probleme. On je to prijavio inspekciji i tada je otkriveno da muškarac nije član nijednog profesionalnog udruženja, kao i da nema diplomu o završenom fakultetu. Kasnijom istragom utvrđeno je da je on preko različitih publikacija i internet oglasa nudio svoje usluge po veoma niskim cenama, uz kompletnu organizaciju putovanja i boravka u Srbiji - kažu za Kurir u italijanskoj policiji i navode da lažni zubar ima ordinacije u Srbiji i Italiji.Utvrđeno je da lažni zubar od 2010. nije plaćao porez.- Ordinacija se nalazila u prizemlju trošne zgrade i imala je dve prostorije i čekaonicu. Policajci su tu zatekli opremu i materijale koji se koriste za stomatološke intervencije - kažu u policiji.Bez školeOni dodaju da su tu pronađene brojne pincete, injekcije anestetika, lekovi, kao i različite doze adrenalina i medicinski otpad s visokim rizikom od infekcija.- Prostorije su bile potpuno nehigijenske, a u njima su pronađena i skenirana dokumenta, dnevnici i beleške kako bi se rekonstruisalo šta je lažni zubar radio - navodi se u medijima.Kako se sumnja, pedesetogodišnjak je povezan s više srpskih stomatologa, ali zbog istrage italijanska policija nije htela da saopšti da li je i srpska policija uključena u celu akciju.- Pretragom ordinacije i kuće takođe je otkrivena dokumentacija koja je upućivala na brojne operacije izvedene u Srbiji i Italiji - kažu u policiji.Dentalni turizamInteresantno je da se na internetu može naći mnogo oglasa u kojima italijanski stomatolozi nude svoje usluge u Srbiji. - Oni se često kriju iza srpskih stomatologa, preko kojih dolaze do pacijenata jer strani doktori nemaju validne diplome, kao ni dozvole za rad u Srbiji - kaže izvor Kurira.Na sajtovima koji nude ove usluge nalaze se i cenovnici, koji pokazuju razliku u cenama.- Beograd je postao centar dentalnog turizma jer su intervencije do 80 procenata jeftinije nego u ostalim evropskim zemljama - tvrdi naš sagovornik.

PovezaniU SPREZI POJEDINI HOTELI I RESTORANINa nekim sajtovima se vidi da zubari, osim nabrojanih intervencija, nude i organizovanje odmora u Srbiji, preporučuju lokacije koje treba posetiti.- „Zubarska mafija“ obezbeđuje boravak pacijentima u strogom centru grada, kao i prevoz do aerodroma i osoblje koje govori italijanski jezik. Takođe, upućuju pacijente i na avio-kompanije koje saobraćaju na linijama do Beograda, kao i na restorane u kojima se služi dobra hrana - priča naš izvor.

ZUBARSKE USLUGE * (U EVRIMA)Italija - Srbija- Skidanje kamenca100 - 25- Keramičke fasete630 - 250- Metalokeramička kruna680 - 155- Keramička kruna900 - 230- Totalna proteza1.850 - 350- Osteotomija5.500 - 1.800* prosečna cena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track