Tužilaštvo ne diže optužnicu protiv OGNJANOVIĆA! Nema dokaza da su UKRALI i PRALI novac!
Foto: Dragana Udovicic

Nema dokaza da su ukrali i prali novac

Tužilaštvo ne diže optužnicu protiv OGNJANOVIĆA! Nema dokaza da su UKRALI i PRALI novac!

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu okončalo je istragu u postupku koji se vodio protiv Jelene i Nebojše Ognjanović,a koji su bili osumnjičeni da su prevaru i pranje novca koji su građani sakupili tokom humanitarne akcije za lečenje njihove pokojne ćerke Tijane (8).

Više tužilaštvo je nakon višemesečne istrage koja je vođena u Beogradu, ali i u Americi gde su Ognjanovići imali račune, zaključilo da nema dokaza koji potkrepljuju navode krivične prijave koju je još krajem 2014, podnela protiv njih policija, da su nenamenski trošili novac koji su građani uplaćivali mesecima za lečenje njihove pokojne ćerke. U istragu se na kraju uključio i FBI koji je u Americi proverio sve postojeće račune Ognjanovića i izveštaj poslao Višem tužilaštvu.
Foto: Fonet
Foto: Fonet

Jelena i Nebojša Ognjanović teretili su se da su deo sredstava prikupljenih za lečenje njihove ćerke Tijane, u iznosu od 100.000 dolara i 7.400 evra, zadržali za sebe. Njih dvoje su saslušani u tužilaštvu krajem januara 2015. i oboje su negirali krivicu, tvrdeći da je sav prikupljeni novac trošen isključivo na lečenje male Tijane.

Podsećamo da su Ognjanovići u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

U kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo se 2,6 miliona evra. Devojčica, međutim, nije dočekala transplantaciju jer je preminula 15. jula 2013. godine. Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra.

(I. Milićević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track