Vesić: Novi most na mestu Starog planiran još u vreme Đilasa
Foto: Fonet

kandidat za odbornika

Vesić: Novi most na mestu Starog planiran još u vreme Đilasa

Izbori 2018. -

Stari savski most neće biti srušen, demantovao je danas Goran Vesić Dragana Đilasa, koji je ranije izjavio da će se zalagati da taj most ne bude srušen.

Vesić, koji je kandidat za gradskog odbornika na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", rekao je da će taj most biti premešten na drugu lokaciju gde će se koristiti kao pešačko-biciklistički most, te da će biti uređen.

Kako je rekao, nasmejala ga je primedba Dragana Đilasa, koji je kandidat za gradonačelnika, da će sprečiti rušenje Starog savskog mosta.

"Taj most je napravljen 1941. godine, a inače pre toga je još u 19. veku prvi put tu postavljen most tako da je ovo treća verzija tog mosta pošto je rušen u više ratova", naveo je Vesić.

Istakao je da je neophodno da se napravi novi most zbog daljeg razvoja saobraćaja i naveo da će novi most imati četiri saobraćajne i dve tramvajske trake, kao i pešacku i biciklističku stazu.

Preko njega će moći da ide metro, a omogućiće i da saobraćaj bude protočan i da se koristi budući tunel koji će počinjati na mestu sadašnje autobuske stanice, a izlaziti u blizini Pančevačkog mosta, naveo je Vesić.

Dodao je da će izgradnjom mosta, zaobilaznice oko Starog sajmišta i tunela, koncentracija saobraćaja u centru grada biti smanjena za oko 14 odsto, što će omogućiti da se saobraćaj brže odvija i da nema gužvi.

"Svako ko ima primedbe na izgradnju novog mosta želi da ostanu gužve u Beogradu, a to je očigledno i želja gospodina Đilasa. Ono što takođe želim da kažem, a što on očigledno ne razume iako je bio gradonačelnik, svi urbanistički planovi Beograda, pa i urbanistički planovi u vreme dok je on bio gradonačelnik na tom mestu su predviđali novi most, samo što to očigledno Đilas ne zna i takve stavri koristi samo za dnevnu politiku", zaključio je Vesić.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track