PANOVIĆ POSLE PROTESTA OPOZICIJE ISPRED RTS: Više dijaloga i različitih mišljenja potrebno javnom servisu
Foto: Damir Dervišagić/Beta

razgovor prioritet u radu i izveštavanju

PANOVIĆ POSLE PROTESTA OPOZICIJE ISPRED RTS: Više dijaloga i različitih mišljenja potrebno javnom servisu

Izbori 2018. -

Novinar i član Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije Zoran Panović izjavio je danas da bi na javnom servisu trebalo da ima "više opozicije, više kritičkog mišljenja i više dijaloga".

foto: Beta

"Bio sam na tom sastanku s predstavnicima dela opozicije. Rekao sam da se zalažem za pojačavanje dijaloga i prisustva različitih mišljenja na RTS", izjavio je Panović. Sa jedne strane, moramo imati u vidu zakonske osnove na osnovu kojih mora da radi javni servis, a to je jednaka zastupljenost svih učesnika političkog života", rekao je Panović, dok sa druge, usled ogromne polarizacije u društvu, mislim da su potrebni ventili, da se oni moraju da ispuštaju i ta vrsta dijaloga na RTS bi trebalo da postoji.

foto: Damir Dervišagić

Prema njegovim rečima, RTS je javni servis i nema nikakvih dilema kakav on mora da bude.

(VIDEO, FOTO) PROTEST ISPRED RTS: Opozicija se okupila u Takovskoj

"RTS mora da ima više opozicije, više kritičkog mišljenja i više dijaloga. Vlasti ima dovoljno. Možete vi mehanički da spakujete sve po minutaži, ali bitan je kontekst. Treba imati jednu vrstu elementarne demokratske pristojnosti i zakona na osnovu kojih treba da se radi", ponovio je Panović.

foto: Beta

Na pitanje da li bi Programski savet RTS trebalo da se oglasi po pitanju zahteva opozicije za smenom čelnih ljudi te medijske kuće, Panović je rekao: "Kao što se oglasio u slučaju 'Nemanjića', Programski savet treba da se oglasi i po pitanju zahteva opozicije".

(Kurir.rs/Fonet/N1/Foto: Damir Dervišagić, Beta/Nenad Petrović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track