LJAJIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NOVE SAOBRAĆAJNICE: Resničko jezero turistički potencijal Beograda
Foto: Tanjug/Rade Prelić

SDPS u kampanji za beogradske izbore

LJAJIĆ OBIŠAO RADOVE NA IZGRADNJI NOVE SAOBRAĆAJNICE: Resničko jezero turistički potencijal Beograda

Izbori 2018. -

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas početak radova na izgradnji nove saobraćajnice koja vodi ka jezeru u Resniku, odakle je poručio da država stvara preduslove koji su bitni za privlačenje investitora.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je istakao, Resničko jezero nalazi se na samo 17 kilometara od Beograda, te predstavlja veliki turistički potencijal naše prestonice, koji treba iskoristiti.

"Da bi neko došao i uložio svoj novac potrebno je da vidi da država sa svoje strane čini sve da stvori elementarne uslove i pokazuje da je taj turistički potencijal i resurs važan, u koji sama država ulaže, i stvara pretpostavke za investicije privatnog sektora", rekao je Ljajić.

Navodi da Grad Beograd teži ka tome da svaki turistički potencijal u gradu maksimalno iskoristi, praktičnim koracima i konkretnim investicijama kako bi turistička ponuda bila raznovrsnija i sadržajnija.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Upravo Resničko jezero ima te potencijale, s obzirom da je samo 17 kilometar udaljeno od centra Beograda, a to može biti važan signal za dolazak turista i domaćih i stranih, za razvoj đačkog i omladinskog turizma... Zašto ekskurzije iz cele Srbije ne bi dolazile i ovde? Ali ako ostane ovako, naravno da neće dolaziti niko", ukazao je Ljajić.

Najavio je da će se ove godine početi sa prvim ulaganjima, a početna sredstva obezbediće Ministarstvo turizma za sređivanje okoline jezera, kako bi bilo pristupačno ne samo investitorima, već i svim ljudima koji žele da provode vreme u ovom lepom ambijentu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

"Da bi se to dogodilo moramo započeti sa tim prvim investicijama i ne smemo tu da stanemo, već ćemo nastaviti i naredne godine sa ulaganjima. Nadam se sa će se u međuvremenu javiti investitori, koji će tu ulagati i prepoznati Resničko jezero kao važan turistički potencijal", istakao je ministar Ljajić.

Prema njegovim rečima, ulaganje u Resničko jezero, značiće i za građane Resnika, jer će meštani moći da prodaju svoje parcele po mnogo višoj ceni nego sada.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track