BOŠKO OBRADOVIĆ ODLUČNO UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Saradnja sa SNS ne dolazi u obzir
Foto: Dragana Udovičić

Dveri predlagale širu opozicionu kolonu

BOŠKO OBRADOVIĆ ODLUČNO UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Saradnja sa SNS ne dolazi u obzir

Izbori 2018. -

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da koalicija Dveri i Dosta je bilo (DJB) posle izbora neće ulaziti ni u kakvu saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i može biti samo deo nove većine sa predstavnicima opozicije.

foto: Fonet TV

Smena Aleksandra Vučića je prioritet, ali ne smemo dozvoliti da posle sve ostane isto, jer Srbijom vlada politička mafija, naglasio je Obradović. Obradović je objasnio da su se Dveri i DJB pisano obavezali da posle izbora neće ulaziti ni u kakvu saradnju sa SNS i strankama koje su sada deo vlasti u Beogradu.

BOŠKO OBRADOVIĆ: Naša koalicija može do dvocifrenog rezultata

"Možemo, dakle, biti deo nove vladajuće većine isključivo sa ostalim predstavnicima opozicije, ali je poenta u tome što mi unosimo jedan kontrolni mehanizam da posle smene Vučića, (Siniše) Malog i (Gorana) Vesića ne ostane sve isto kao do sada", dodao je on.

foto: Dragana Udovičić

Predlog Dveri, podsetio je Obradović, bio je da se za beogradske izbore formira jedna šira opoziciona kolona - Dveri, Demokratska stranka Srbije (DSS), DJB i Zdrava Srbija i da kandidat za gradonačelnika i nosilac liste bude jedna poznata nestranačka ličnost. Upitan ko bi to bio, Obradović je rekao da "to ime čuvamo za drugi put, jer nije došlo do dogovora". Obradović je istakao i da je DSS bila upućena molba da raskine lokalne koalicije sa SNS, jer zajedno drže vlast u dve beogradske i više opština širom Srbije, ali ta stranka nije bila spremna na tako nešto.

(Kurir.rs/Fonet/NIN/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track