VOJISLAV MIHAILOVIĆ (POKS): Nadležni da obnove spomenik prvoj ženi koja je odbranila doktorsku disertaciju u Kraljevini SHS!
Foto: Printscreen Youtube

sećanje na kseniju atanasijević

VOJISLAV MIHAILOVIĆ (POKS): Nadležni da obnove spomenik prvoj ženi koja je odbranila doktorsku disertaciju u Kraljevini SHS!

Izbori 2018. -

Pokret obnove Kraljevine Srbije apelovao je danas na nadležne institucije u Beogradu da obnove spomenik prvoj ženi koja je odbranila doktorsku disertaciju u Kraljevini SHS Kseniji Atanasijević.

Ovog februara navršeno je 124 godine od rođenja jedne od najvećih srpskih intelektualki Ksenije Atanasijević, navodi se u saopštenju POKS-a.

Tim povodom, objašnjavaju, pokret apeluje da se velikanki obnovi spomenik i na "dostojan način oda poštovanje koje joj je uskraćivano za života".

"Baštiniti dela slavnih predaka i odavati im počast je jedna od primarnih obaveza društva. Komunistički režim je decenijama pokušavao da uništi sve koji su mislili svojom glavom i nisu konformistički pratili put većine. POKS insistira i insistiraće da se istorijske nepravde u Srbiji isprave", rekao je kandidat za gradonačelnika Beograda na listi POKS Vojislav Mihailović.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo šta je Vučić u Zagrebu poručio Srbima i Hrvatima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track