POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: Lista na čelu sa Đilasom će iskoreniti korupciju
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Upozoravaju na prevelike cene rekonstrukcija beogradskih ulica

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: Lista na čelu sa Đilasom će iskoreniti korupciju

Izbori 2018. -

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je "sramno" što je prošlogodišnja rekonstrukcija Ruzveltove ulice u centru Beograda, u dužini od dva kilometra koštala čak 10 miliona evra.

foto: Promo

"To je cena izgradnje dva kilometra autoputa u punom profilu, što znači da se odigrala klasična pljačka Beograđana", rekao je Jovanović u razgovoru s gradjanima u Ruzveltovoj.

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE JOVANOVIĆ: Vlast brine za građane samo uoči izbora

Jovanović je rekao da Srpska napredna stranka planira "još veću pljačku" u naredne tri godine, time što je, po ceni od 28 miliona evra, predvidjena rekonstrukcija čitavog poteza od Vukovog spomenika do Kalemgedana, odnosno četiri spojene ulice - Kraljice Marije, Dvadesetsedmog marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana.

"Budući da su to samo tri kilometra, to znači da SNS planira najskuplju rekonstrukciju u istoriji Evrope od Drugog svetskog rata do danas", ocenio je Jovanović.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Jovanović je naveo da takva "raskopavanja Beograda" predstavljaju "klasično ispumpavanje novca" poreskih obveznika iz gradskog budžeta, čime se grad i njegovi stanovnici "zakucavaju u siromaštvo".

NIKOLA JOVANOVIĆ: Savski amfiteatar Beograđanima a ne opskurnim investitorima

"Naša lista 'Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju' garantuje da će iskoreniti korupciju koja na ovakav način davi Beograd i da ćemo milione evra koji se odlivaju na provizije, uložiti u bolji život Beograđana - od besplatnih vrtića do stambenog dodatka za mlade bračne parove", rekao je Jovanović.

foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Kandidatkinja Narodne stranke na listi oko Đilasa, saobraćajna inženjerka Marina Lipovac Tanasković, rekla je da je pri rekonstrukciji Ruzveltove ulice, pored cene, veliki problem i kvalitet radova, jer se beton raspao na prvom mrazu, plato kod Vukovog spomenika "nije ni dotaknut", nije urađen parking pored Novog groblja, a šahtovi su postavljeni posred kolovoza.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Aleksandar Levajković)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track