STEFANOVIĆ: Privedeni kapetan prvi napao aktiviste SNS
Foto: Dado Đilas

incident se dogodio u ulazu zgrade

STEFANOVIĆ: Privedeni kapetan prvi napao aktiviste SNS

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović izjavio je danas da je uhapšeni kapetan Vojske Srbije V.M. prvi napao i udario aktiviste Srpske napredne stranke (SNS) na Zvezdari, kao i da se to desilo u ulazu zgrade, a ne na vratima njegovog stana.

On je bio pripadnik specijalnih jedinica, država je platila njegovu obuku i trening, a napao je devojku, koja mu nije ništa uradila i dobila je udarac u glavu, rekao je Stefanović novinarima posle vežbe vatrogasno-spasilačkih ekipa beogradskog aerodroma.

Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora SNS, demantovao je da aktivisti te partije imaju biračke spiskove građana, objašnjavajući da se radi o spiskovima članova i simpatizera SNS i onih koji su rekli da će dati "siguran glas".

Vojni sindikat Srbije u utorak je saopštio da je kapetan napadnut pošto je tražio da vidi spisak koji su aktivisti nosili i pitao odakle im podaci o članovima njegove porodice, a na konstataciju novinara da se zvoni na vrata svih stanara, a ne samo članova i simpatizera, i da su na spisku sva imena, Stefanović je odgovorio da ne zna za to.

Kako je istakao, SNS je velika politička organizacija i u svakom ulazu imaju svog člana, pa aktivisti idu od jednog do drugog.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li je sporni spisak koji se nalazio kod aktivista SNS, koji je uhapšeni kapetan pokušao da ga vidi, policija uzela kao dokaz, uz obrazloženje da treba pitati tužilaštvo da li je to zatražilo.

Stefanović je objasnio da su aktivisti SNS, mladić i devojka, zvonili na ulazna vrata zgrade, a kad su ušli V.M. je "izišao iz svog stana da vidi ko je i fizički se obračunao sa njima", iako ga oni nisu napali ni fizički ni na drugi način.

Aktivisti SNS, dodao je on, imaju potvrde o povredama iz Kliničkog centra Srbije.

Stefanović je konstatovao da sad neki, koje nije imenovao, pokušavaju da umanje nasilje koje se desilo nad aktivistima SNS i "relativizuju čitavu situaciju".

Ne možete praviti takvu vrstu dvostrukih standarda. U ovoj zemlji nećemo dozvoliti pretnje ni nasilje, pogotovo ne prema ženama, poručio je on.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dado Đilas, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track