ČIKIRIZ: Posle beogradskih izbora Srbija se vraća sebi
Foto: Pritskrin YT

POKS

ČIKIRIZ: Posle beogradskih izbora Srbija se vraća sebi

Izbori 2018. -

Srbija ima istorijsku sreću da na veliki verski praznik Sretenje Gospodnje slavi duhovni, ali i dva dvostruka državna praznika, Dan državnosti i Dan ustavnosti, kažu u POKS-u

Zamenik predsednika Pokreta obnove Kraljevine Srbije Mirko Čikiriz prisustvovao je danas Sretenjskoj akademiji u Kragujevcu i tom prilikom rekao da je proglašenje Sretenjskog ustava najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom razvoju Srbije.

- Taj ustav je bio jedan od najdemokratskijih, najmodernijih i najliberalnijih ustava svog vremena i predstavljao je najistočniji odblesak začetka moderne, evropske demokratije. Sretenjskim ustavom su izražene potrebe srpskog društva za nacionalnom emancipacijom, razbijanjem feudalizma i autokratske vlasti - naveo je Čikiriz.

Dodaje, da "Srbija ima istorijsku sreću da na veliki verski praznik Sretenje Gospodnje slavi duhovni, ali i dva dvostruka državna praznika, Dan državnosti i Dan ustavnosti".

- To sveto trojstvo nas nadahnjuje da nakom beogradskih izbora slavimo početak vraćanja Srbije samoj sebi, svojoj kraljevini - ocenio je Čikiriz.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track