PSG UKAZUJE NA POVEĆAN BROJ BIRAČA U 3 BEOGRADSKE OPŠTINE: Za pola godine samo za Zvezdari oko 10.000 novih glasača
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

izbori u beogradu

PSG UKAZUJE NA POVEĆAN BROJ BIRAČA U 3 BEOGRADSKE OPŠTINE: Za pola godine samo za Zvezdari oko 10.000 novih glasača

Izbori 2018. -

Interesantno je da je u tri beogradske opštine, Mladenovcu, Vračar i Zvezdara, značajno povećan broj birača, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Pokreta slobodniih građana Miloš Marković i ukazao da je, prema dobijenim podacima, za šest meseci na Zvezdari broj birača povećan za više od deset hiljada.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da bi se broj stanovnika Srbije uvećao za desetak miliona za par godina kada bi takav prirodni priliv stanovništva bio zabeležen u svim opštinama.

On je objasnio da je opozicija od opština i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražila podatke o broju birača u Beogradu kako bi ih uporedila sa odranije poznatim podacima Republičke izborne komisije.

Marković je ukazao da pojedine opštine nisu davale podatke o broju birača pravdajući se da nemaju te podatke i da se treba obratiti Ministarstvu, a neke lokalne samouprave su ignorisale upite.

Prema Markoviću, Ministarstvo je opet tražioce podataka upućivalo na opštine.

Vladimir Gajić iz Narodne stranke je ukazao da Gradska izborna komisija Beograda nije omogućila novinarima i posmatračima da prate njen rad.

Gajić je upitao sa kojim pravom predsednik GIK Zoran Lukić ne odobrava pristup posmatračima i novinarima da prate sednice tog tela.

On smatra i da Srpska napredna stranka protivno zakonu ima većinu u sastavu GIK u Beogradu i da je deset od 15 članova iz SNS.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Fonet/Aleksandar Levajković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Ko su nalagodavci zločina?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track