ZUKORLIĆ RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA U KRNJAČI: Manjinske grupe nisu problem, već energija koja mora da se pokrene
Foto: Filip Plavčić

šansa

ZUKORLIĆ RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA U KRNJAČI: Manjinske grupe nisu problem, već energija koja mora da se pokrene

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Lider stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić posetio je danas Krnjaču, gde je u okviru izborne kampanje, razgovarao sa građanima tog beogradskog naselja u kojem, kako je rekao, žive desetine hiljada ljudi iz manjinskih grupa.

Zukorlić kaže da te manjinske grupe nisu proble, već šansa i nisu teret nego su energija, koja mora da se pokrene.

foto: Filip Plavčić

"U svakom naselju Beograda živi na desetine hiljada pripadnika raznih manjinskih zajednica, ali se ne vide. Gde su ti ljudi, zašto su potonuli? Zašto ste vi muslimani, bilo da ste Bošnjaci, Aškalije, Romi ili zajednica Goranaca, otišli ispod peska, jeste li se uplašili, da li vas je strah da kažete da ste muslimani", zapitao je Zukorlić, saopšteno je iz SPP.

Kako je dodao, "zna da su devedesete godine bile teške i da nije bilo lako biti musliman u Beogradu', ali i da "proleće polako dolazi".

"Zato smo mi ovde da barjak, pre svega ljudskosti i prava svakoga da bude ono što jeste, podignemo bez stida i straha da će mu neko to zameriti", rekao je Zukorlić.

Lider SPP rekao je i da Beograd nije jednako beo u svim svojim delovima i da bi bilo vrlo važno da pobeli na čitavom svom području, ali da će biti potrebno mnogo truda da i leva obala Dunava bude bela kao ona druga.

foto: Filip Plavčić

"Mi smo danas ovde kako bismo skrenuli pažnju na to i kako bismo istakli pravo svih građana Beograda da imaju iste šanse, ma gde živeli. Nažalost, nije tako, iako je nezamislivo da na bilo kojem delu prestonice imamo neasfaltirane ulice, blato i naselja bez kanalizacije", rekao je Zukorlić.

Dodaje da je svestan da smo je SPP manjinska stranka i da u ovom izbornom ciklusu "ne može pretendovati na neku veliku vlast", ali i da svi znaju da "put od hiljadu kilometara započinje prvim korakom".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track