ZELENA STRANKA: Više novca iz budžeta za ekologiju
Foto: Privatna Arhiva

goran čabradi

ZELENA STRANKA: Više novca iz budžeta za ekologiju

Izbori 2018. -

Zelena stranka, koja na izbore za Beograd izlazi pod rednim brojem 16, smatra da je potrebno mnogo više izdavajanja iz gradskog budžeta za ekologiju, a u saopštenju za medije navodi da se od ekoloških taksi u budžet sliva blizu dve milijarde dinara, ali da se ne zna tačno gde taj novac ide.

Oni zato traže da se od toga novca najpre izdvoje sradstva za 300 beogradskih škola, 196 osnovnih i 104 srednje, iz kojih će bar po tri najbolja đaka dobiti finansijski podsticaj za dalje školovanje.

Takođe, traže da svako od tih đaka od tog novca dobije računar i putovanje, odnosno obilazak nekog od "zelenih gradova" Evrope, poput Beča, Stokholma, te da na studijskim putovanjima razmene iskustva sa vršnjacima.

"Sprovešćemo to ako osvojimo mandate", poručuju iz Zelene stranke i preporučju njihov program "Pametan zeleni grad", o kojem je danas omladincima iz stranke govorio predsednik Goran Čabradi, koji je i narodni poslanik.

On je kao jednu od najvažnijih tema u okviru programa Zelena stranka pomenuo upravo podršku najboljim đacima osnovnih i srednjih škola, koja je predviđena programom "Pametan zeleni grad", a o kojem je Čabradi daans razgovarao s predstavnicima omladinske organizacije strake.

Kako se navodi u saopštenju za medije, mladih u Srbiji je sve manje. a najviše ih je tamo gde ne bi trebalo da ih bude - na birou za nezaposlene.

"Naši školovani mladi ljudi, talentovani, genijalni, odlaze iz zemlje jer ne mogu da nađu posao ovde. Zelena stranka učiniće sve da se to promeni. Naše prvo rešenje sadržano je u Programu podrške najboljim đacima osnovnih i srednjih škola", rekao je Čabradi, dodajući da je novac za tu namenu mali i da ga treba izdvojiti iz gradskog budžeta.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 24 LISTE NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Evo ko nije ispunio uslove i neće ga biti na biralištima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track