ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Ne dajem velika obećanja, moj adut su rezultati
Foto: Beta Vladimir Milovanović

INTERVJU

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Ne dajem velika obećanja, moj adut su rezultati

Izbori 2018. -

Prvo što bi moglo da se uradi, a za šta nam ne trebaju nikakvi milioni, trilioni i strane investicije, jeste da se Beograd očisti i uredi, da bude komunalno bolje sređen

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, koji je ušao u trku za gradonačelnika Beograda, kaže u razgovoru za Kurir da građani treba da glasaju za njega „jedino ako veruju da će time učiniti nešto dobro za sebe i svoj grad“.

U suprotnom, kako kaže, ne treba da mu daju glas. Šapić kaže i da ne daje velika predizborna obećanja, već da su mu adut rezultati koje je postigao na Novom Beogradu.

- Grad bih vodio isto kako sam dosad vodio Novi Beograd, i on jeste moja preporuka za Beograd. Ko od mene očekuje neko predizborno obećanje da bi mi baš zbog toga dao glas, neće ga dobiti, jer ja velika predizborna obećanja ne dajem, već se trudim da, kad dobijem priliku kao na Novom Beogradu, ostavim nešto iza sebe.

Šta je, po vašem mišljenju, neophodno uraditi u Beogradu?

- Treba najpre postaviti politiku u interesu Beograđana, a ne turista i ljudi koji kroz Beograd prođu. Neophodno je napraviti opšti konsenzus o strateškom razvoju grada da se ne bi dogodilo da se 40 godina različite političke partije svađaju gde će ići metro, gde će ići most, a posledica toga je da se još nigde nije zakopao ašov za metro ili se postavila daščica za most.

A kako vi to planirate da uradite?

- Kada bi se napravio politički i društveni konsenzus vlasti i opozicije o pravcu razvoja Beograda, onda bi od promene vlasti zavisila samo brzina razvoja grada, ali ne i suštinski razvoj Beograda, koji promenom svake vlasti dovodimo u pitanje. To je jedna od stvari koju bih prvo uradio, ima tu još mnogo toga, ali mislim da je neozbiljno to stavljati u 10 ili 15 tačaka. Svako ko želi da se informiše kako bismo mi vodili grad, naš koncept razvoja Beograda može da pročita na sajtu Sapic.rs.

foto: Beta Vladimir Milovanović

Šta biste prvo uradili ukoliko biste postali gradonačelnik?

- Prvo što bi moglo da se uradi, a za šta nam ne trebaju nikakvi milioni, trilioni i strane investicije, jeste da se Beograd očisti i uredi, da bude komunalno bolje sređen. Pre svega da se obrati pažnja na higijenu. To je ono što je danas u gradu ozbiljan problem i za njegovo rešavanje nam ne treba ničija pomoć sa strane.

S kim ćete pregovarati o koaliciji posle izbora ako budete u prilici? Da li ćete insistirati na mestu gradonačelnika?

- Neću insistirati ni na čemu jer termin insistirati ne odgovara onome kako ja postavljam stvari. Smatram da, posle svega što sam poslednjih devet godina uradio u lokalnoj politici, mogu najbolje da odgovorim na mestu gradonačelnika. Uostalom, vidim da mediji ni kod jednog drugog kandidata ne insistiraju na tom pitanju osim kod mene. Takođe, nisam primetio ni da se bilo ko kandiduje za sekretara za komunalno-stambene poslove ili za gradskog sekretara za sport, već se svi kandiduju za gradonačelnika. Mi smo jedini rekli da nećemo učestvovati u političkoj trgovini ukoliko nemamo gradonačelnika, ali to, naravno, nije jedini uslov, već je uslov i dogovor o pravcu razvoja Beograda. A što se razgovora tiče, rekao sam - neće ih biti sa SNS i DJB, sa ostalima ćemo razgovarati.

Kurir / Katarina Blagović

Foto: Beta Vladimir Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track