JOVANOVIĆ (DSS): Raspisati referendum u Beogradu za izmenu izbornog zakona
Foto: Beta/Miloš Miškov

izbori

JOVANOVIĆ (DSS): Raspisati referendum u Beogradu za izmenu izbornog zakona

Izbori 2018. -

Predsednik Demokratske srtranke Srbije i kandidat te partije za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović izjavio je večeras da se ta stranka zalaže za organizovanje referenduma u Beogradu, na kome bi se građani izjasnili o predlogu da se izmeni izborni sistem i da se ubuduće odbornici i gradonačelnik biraju po imenu i prezimenu.

"Potrebno je promeniti sadašnji izborni sistem. Potreban nam je sistem gde se glasa po imenu i prezimenu za odbornike i gradonačelnika, jer je to jedini lek u borbi protiv korupcije i partokratije", rekao je Jovanović predstavljajući program DSS na Radio-televiziji Srbije.

On je dodao da treba osnovati nove opštine u Beogradu – Mirijevo, Avalu,

Bežanijsku kosu, Batajnicu i Dunavski venac.

"Beograd se i urbanistički i populaciono razvija i nije više isti grad kao pre 30 godina. Takođe, sada prigradske opštine Obrenovac, Mladenovac, Lazarevac, Barajevo i Grocka treba da postanu posebne jedinice lokalne samouprave", naveo je Jovanović.

On je kazao i da treba povećati iznos koji grad ulaže u socijalnu politiku sa 40 na 60 miliona evra i dodao da bi trebalo više izdvajati za trudnice, samohrane roditelje, porodice sa troje i više dece i najstarije sugrađane kojih je više od 300.000 u glavnom gradu.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track