POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE PONOŠ: Beogradski izbori šansa za početak kraja vlasti
Foto: Aleksandar Jovanović

Opozicija uoči glasanja 4. marta

POTPREDSEDNIK NARODNE STRANKE PONOŠ: Beogradski izbori šansa za početak kraja vlasti

Izbori 2018. -

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da postoji velika šansa da beogradski izbori označe početak kraja vlasti oličene u predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću, koji je sebi dozvolio čak i to da oficira Vojske Srbije nazove barabom.

"Nije u srpskoj tradiciji da šef države oficira vojske na čijem je čelu, kako to vlast tumači, nazove barabom. To se ne radi u pristojnim državama", rekao je Ponoš televiziji Naša.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije je povodom hapšenja kapetana Milana Vukšića, koga su na kućnoj adresi uznemiravali aktivisti SNS, rekao da pojačana agresija vlasti zaslužuje "narodni bunt“ i da je akcija Narodne stranke „Zalupi vrata SNS“ naišla na veliko odobravanje građana. Ponoš je ministra odbrane Aleksandra Vulina nazvao "ministrom za uznemiravanje Srba i zasmejavanje Hrvata“ i dodao da postavljanje takvog čoveka na tako odgovornu funkciju pokazuje neodgovoran odnos prema veoma važnim stvarima u državi.

"Vlast pokazuje nervozu i pričama o snimanju vojnih objekata, čije satelitske snimke svako može da vidi na internetu. Scenario je sličan navodnom državnom udaru u Crnoj Gori, a i scenarista je isti", kazao je Ponoš.

On je istakao da je ključno da se ljudi oslobode straha i glasaju slobodno.

Stvar je jasna i pitanje je samo da li će na izbore izaći više od 800.000 birača kako bismo učinili taj iskorak i promenili vlast prvo u Beogradu, a potom i u celoj Srbiji, rekao je potpredsednik Narodne stranke.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Aleksandar Jovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track