ZUKORLIĆ: Da Beograd bude beo i čist grad sa obe strane Dunava i Save
Foto: Marina Lopičić

završna konvencija

ZUKORLIĆ: Da Beograd bude beo i čist grad sa obe strane Dunava i Save

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić poručio je, na završnoj konvenciji izborne liste "Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja", da ta lista želi da Beograd bude čist i beo grad, grad beline sa obe strane Dunava i Save.

"Postoje delovi ovog grada koji su tako beli i lepi, ali postoje i oni sivi i crni. Zato mi želimo Beograd u punoj belini, da bude beo sa obe strane Dunave i sa obe strane Save, a ne samo u užem centru grada", kazao je Zukorlić.

On je dodao da je bela i boja njegove stranke, jer je bela boja simbol mira i pomirenja, čistoće i iskrenosti.

Navodeći da ta lista nije ponudila velike projekte u kampanji, Zukorlić je kazao da je sve to potrebno Beogradu i zahvalio svima koji su to ponudili, koji su, navodi, "hrabriji od njega".

Istakao je da Beograd ne može da bude "beo" bez kanalizacije, jer ne može da bude belo i čisto bez rešene kanalizacije, onako kako to zaslužuje Beograd kao, prema njegovim rečima, "najveći resurs i najveće dostignuće cele Srbije".

Navodeći da su ga mnogi pitali šta on iz Novog Pazara hoće na beogradskim izborima, Zukorlić je kazao da je to zato što je svestan da neće nikome biti dobro ni u Pazaru, ni u drugim gradovima Srbije, ukoliko bude loše u Beogradu.

"U Beogradu se donose odluke za svaki pedalj ove zemlje i ne može biti loše u Beogradu, a da bilo kome bude dobro", istakao je.

Pozvao je glasače da 4. marta izađu na izbore i glasaju za tu listu, te da se na taj način "otvore prozori i provetri vazduh", sa čistom namerom, bez laži.

"To je naša ponuda, pružena ruka pomirenja, ruka da pravimo novu zajednicu, novo društvo, koje će biti okupljeno oko pravih vrednosti", zaključio je Zukorlić.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Nenad Prokić naveo je da je dolaskom te stranke u Beograd ključna reč u društvu opet postala tolerancija, koja je pretpostavka postojanja.

"Postojanje moramo sami da obezbedimo. Ko je ikada dobio prostor slobode, a da ga nije sam oslobodio. Ne smemo se povlačiti od prostora slobode. Ciljevi koje postavlja naša stranka su najviši ciljevi koje je postavljala neka stranka u savremenom političkom životu našeg društva", kazao je Prokić.

Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, koji je na konvenciji govorio u ime stranke Aktivna Srbija, koja podržava ovu listu, kazao je da Beograd treba graditi i što manje rušiti.

Konvenciji je prisustvovao i Vladimir Tomašić iz Udruženja cerebralne i dečije paralize Beograda i Srbije, koji je podržao listu, ali i uputio kritiku što na listi među 39 kandidata nema predstavnika 750.000 osoba sa invaliditetom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track