PUTIN RUŠI TEORIJU ZAVERE O NAPADU NA KULE BLIZNAKINJE: Ne verujem da su u to umešane tajne službe SAD
Foto Reuters, Foto: Reuters

Izrazio mišljenje

PUTIN RUŠI TEORIJU ZAVERE O NAPADU NA KULE BLIZNAKINJE: Ne verujem da su u to umešane tajne službe SAD

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne veruje u verziju da su američke specijalne službe umešane u teroristički napad izveden 11. septembra 2001. godine u Njujorku.

"Ne verujem da su američke obaveštajne službe organizovale teroristicki napad u Njujorku", rekao je Putin u intervjuu američkom režiseru Oliveru Stounu.

Teroristi su 11. septembra 2001. godine oteli četiri putnička aviona, dva su srušili na Svetski trgovinski centar u Njujorku, što je dovelo do rušenja kula bliznakinja, treći avion usmerili su ka Pentagonu, a četvrti avion se srušio u polju u Pensilvaniji, nakon što je prvobitno usmeren ka Vašingtonu, preneo je Sputnjik.

Oko 3.000 ljudi izgubilo je živote u tom terorističkom napadu, a ruski predsednik je bio jedan od prvih svetskih lidera koji je tadašnjem američkom predsedniku Džordžu Bušu izjavio saucešće.

Mnoge teorije zavere pojavile su odmah posle samog napada na Svetski trgovinski centar, a neke od njih su potkrepljene dokazima, dok su druge samo pretpostavke. Jedna od takvih teorija je i da su SAD organizovale i izvršile napad na kule bliznakinje kako bi kasnije likvidirale Osamu bin Ladena.

Knjiga transkripata intervjua koji je Putin dao Oliveru Stounu izašla je juče u SAD.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 14. epizoda: Sudar bombarderskih titana - Tupovljev Tu-95 vs. Boing B-52

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track