(VIDEO) ZLOČIN IZ MRŽNJE POTRESA SAD: Muslimanku na smrt prebio taksista, nije stigla da se skloni u džamiju
Foto: twitter/john trueman

(VIDEO) ZLOČIN IZ MRŽNJE POTRESA SAD: Muslimanku na smrt prebio taksista, nije stigla da se skloni u džamiju

Planeta -

Pripadnici policije u američkoj saveznoj državi Virdžiniji pronašli su telo za koje sumnjaju da je 17-godišnja muslimanka koja je napadnuta u blizini džamije pre nego što je nestala.

Tinejdžerka, koju je rodbina identifikovala samo kao "Nabra", šetala je sa prijateljima kada su se sukobili sa jednim vozačem u Herndonu, saopšteno je iz policije.

Muškarac je izašao iz automobila i napao ovu devojku, rekli su oni, nakon čega je nakon toga nestala. Dvadesetdvogodišnji osumnjičeni uhapšen je i optužen za ubistvo.

Motiv napada i dalje je nepoznat, ali iz policije su naveli da se, između ostalog, istražuje mogućnost zločina iz mržnje.

Washington Post izvještava da je grupa od četiri ili pet tinejdžera, uključujući Nabru, otišla u restoran brze hrane nakon ramazanskih molitvi.

Oko 4:00 ujutro ova grupa tinejdžera napadnuta je dok je hodala ulicom. Tinejdžeri su pobegli u obližnju džamiju, ali ne i Nabra, čiji je nestanak kasnije prijavljen.

Tokom potrage policajci su zaustavili sumnjiv automobil u ovom području, i priveli vozača, Darvina Martineza Toresa.

Oko 15 sati policajci su pronašli telo u jezeru, pet kilometara od mesta incidenta, navodi se u saopštenju policije. Također su pronašli bejzbolsku palicu, javljaju lokalni mediji.

Foto: Twitter/John Trueman

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track