(VIDEO) ŠOK U MISURIJU: Beli policajac upucao tamnoputog kolegu, jer se plašio za svoju bezbednost
Foto: Youtube screenshot/Hezakya

Opasno

(VIDEO) ŠOK U MISURIJU: Beli policajac upucao tamnoputog kolegu, jer se plašio za svoju bezbednost

Planeta -

Policajac afroameričkog porekla upucan je od strane svog belog kolege koji se "plašio za svoju sigurnost". Beli policajac bio je među onima koji su jurili naoružane kriminalce u ukradenom automobilu kada je policajac sa 11 godina službe izašao iz svog doma naoružan sa svojim policijskim pištoljem. On je upucan u ruku i odveden u bolnicu u Sent Luisu u Misuriju.

Vršilac dužnosti policijskog komesara Lorens Otul izjavio je da su policajci jurili ukradeni auto kada su tri osumnjičena otvorila vatru u sredu uveče. Kada su slupali auto muškarci su izašli sa sa oružjem i pokušali da beže peške. "Strahujući se za svoju bezbednost, dvojica policajaca su pucali na osumnjičene i jednog ranili u zglob", rekao je Otul. Policajac žrtva nije bio na dužnosti i izašao je iz svoje kuće želeći da pomogne.

"Dva policajca su zatražila od njega da legne na zemlju što je on i učinio. Oni su ga odmah identifikovali kao kolegu ali je treći policajac pogrešno protumačio scenu kao napad i otvorio vatru.

Po rečima advokata povređenog ovo nije prvi put da smo svesni da je Afroamerikanac profesionalni policajac, ali se tretira kao običan građanin.

Pucnjava dolazi nekoliko dana nakon što su protesti izbili u Minesoti zbog oslobađajuće presude policijskog službenika koji je ubio Afroamerikanca ispred svoje devojke i ćerke u incidentu koji je emitovan na Fejsbuk lajvu. Njegova smrt je bila jedna od brojnih smrtonosnih policijskih pucnjava poslednjih godina koje su izazvale proteste širom SAD-a.

Kurir.rs/Independent

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track