(VIDEO) GLAVOBOLJA MORNARICE SAD BEZ REŠENJA: Evo zašto su prisiljeni da u službu vrate i penzionisane brodove
Foto: Youtube screenshot/NT Art

mršavo

(VIDEO) GLAVOBOLJA MORNARICE SAD BEZ REŠENJA: Evo zašto su prisiljeni da u službu vrate i penzionisane brodove

Planeta -

Pentagon razmišlja o tome da neke od starih brodova vrati u službu. Vojni ekspert Vladimir Kozin tvrdi da se trenutno mornarica SAD suočava sa nizom izazova. Komanda mornarice Sjedinjenih Državaje teška srcavratila osam penzinisanih fregata u službu, tvrde američki mediji. Ova mera je neophodna kako bi flote imala 355 broda. Druga opcija u pogledu povećanja veličine američke pomorske snage je produženje roka korušćenja postojećih razarača Arlei Burke.

Prema admiralu Džonu Ričardsonu, ovo bi moglo pomoći Mornarici da dostigne broj od ukupno 355 brodova za 10 do 15 godina brže. Prema Kozin, vojni stručnjak i profesor Ruske akademije vojnih nauka, samo povratak vojnih brodova u službu ne bi rešio izazove sa kojima se trenutno suočava američka mornarica. "Te fregate nisu rešenje, čak i ako se vrate u službu, njihova upotreba će biti ograničena. [Predsednik Donald] Tramp, koji ima flotu od 355 broda, ima mnogo ozbiljnijih problema. Osim toga, neophodni su novi nosači aviona, koji su veoma skupi, a planirano je da se izgradi 12 novih podmornica sa nuklearnim pogonom, tako da bi do 2028. godine trebalo da bude ukupno 80 novih brodova i podmornica ", rekao je Kozin za Radio Sputnik. On je dodao da će, pored izgradnje novih brodova, Pentagonu biti potrebno više novca za održavanje, municiju, posade i popravke.

"Pentagonu će biti potrebno 180 milijardi dolara budžeta za narednu godinu, gde će ga dobiti? Štaviše, kapacitet industrije za proizvodnju brodova je ograničen ", rekao je on.

Kozin je naglasio da je primena ambicioznog plana američke mornarice već suočena sa nizom drugih poteškoća. "Još jedan razlog zbog koga Pentagon razmišlja o tome kako će vratiti brodove jeste kašnjenje u izgradnji novih frigata, a tek treba da se odluči gde će biti izgrađenie a broj novih frigata je takođe nepoznat ", zaključio je Kozin.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Youtube screehot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 19 EPIZODA: Ovo je Asadov razbijač terorista, smrt dolazi sa neba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track