AUKCIJA STVARI JEDNOG OD NAJVEĆIH GANGSTERA SVETA: Kaponeovi sat i pesma 100.000 dolara
Foto: AP 22 Sept 2016

NOVAC

AUKCIJA STVARI JEDNOG OD NAJVEĆIH GANGSTERA SVETA: Kaponeovi sat i pesma 100.000 dolara

Planeta -

Na licitaciji u Bostonu prodati su i pismo i nalozi za hapšenje Boni i Klajda, ali je bez kupca ostalo pismo Džona Gotija ćerki jednog saradnika

BOSTON - Dijamantski džepni sat koji je pripadao mafijašu Alu Kaponeu i muzička kompozicija koju je on napisao u zatvoru Alkatraz prodati su za više od 100.000 dolara na aukciji nazvanoj „Gangsteri, odmetnici i čuvari zakona“.

Potpredsednik aukcijske kuće Bobi Livingston rekao je da kupac sata nije identifikovan, ali da je reč o kolekcionaru zanimljivih predmeta iz američke istorije.

Na aukciji su prodati i pismo i nalozi za hapšenje kriminalnog para Boni i Klajda. Pismo „Zbogom“, koje je napisala Boni Parker a potpisao Klajd Berou neposredno pre nego što su nastradali, prodato je za 16.250 dolara, dok su teksaski nalozi za hapšenje legendarnih pljačkaša postigli cenu od 8.125 dolara.

Prsten sa troglavom zmijom Boni Parker prodat je za 25.000 dolara. Aukciji su prisustvovali i rođaci Boni i Klajda Badi Berou i Rea Lin Linder. Berou je rekao da veruje da bi mu stric, da je živ, rekao da „zaradi što više može“.

Jedan od predmeta koji nije prodat je pismo koje je 1998. napisao Džon Goti, šef klana Gambino, u kome ćerki jednog saradnika poručuje da prenese ocu da „nastavi da hladi martini“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track