(VIDEO) SEKSI I SMRTONOSNE: Četiri narko-kraljice krvavo su se izborile za svoj presto
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreenn Youtube

jezivo

(VIDEO) SEKSI I SMRTONOSNE: Četiri narko-kraljice krvavo su se izborile za svoj presto

Planeta -

Prema procenama policije i bezbednosnih službi, broj žena u narko-kartelima narastao je u poslednje tri godine za oko 400 odsto, a dobar deo njih nasledio je svoje ubijene muževe na njihovim mestima u kriminalnim organizacijama. Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove.

Griselda Blanko - Crna udovica

Sve što muškarac radi, žena može bolje - jer su strastvenije, jedna je od izjava ove Kolumbijke koja je stala na čelo jednog mafijaškog kartela sredinom 1980-ih, kad je Majamijem vladala tzv. kokainska groznica. Kriminalu je Griselda Blanko bila sklona još od detinjstva - već sa 11 godina je otela jedno dete, a put je odveo u SAD, gde je postala organizator mreže koja je kokain dopremala iz Kolumbije pa ga dilovala po Americi. Zbog toga je, osim nadimka Crna udovica, dobila i onaj "kuma kokaina".

U svoje zlatno doba Griselda je zarađivala i po osam miliona dolara mesečno, a do kultnog statusa je došla zahvaljujući svojoj bezobzirnosti u poslovima. Pretpostavlja se kako je odgovorna za preko 200 ubistava, a policija je uhapsila tek 1985. Nakon 10 godina provedenih u američkim zatvorima, deportovana je u Kolumbiju. Umrla je 2012., u uličnoj pucnjavi u gradu Medeljinu, rodnom mestu Pabla Eskobara.

Endži Sanslemente Valensia

Takođe Kolumbijka, javnosti je postala poznata kad je pobedila na jednom od tamošnjih izbora za mis. Radila je kao foto-model za donji veš. Ali, titula misice joj je oduzeta dva dana posle osvajanja krune jer je otkriveno da je - protivno pravilima takmičenja - bila udata i to krila. Ni brak joj nije išao, pa je završila u vezi s vođom jednog meksičkog kartela s nadimkom Čudovište.

On ju je učio poslu i uveo je u njega, a kad su prekinuli, odlučila je da pokrene svoj posao sa drogom. To joj je išlo jako dobro, pa je bez problema dopremala drogu iz Argentine u Englesku preko modela koji su radili u njenoj manekenskoj agenciji, a koja je bila samo paravan za "mule". Ipak, sreća joj je na kraju okrenula leđa. Jedna manekenka uhvaćena je u švercu droge i otkucala je gazdaricu, pa je Endži završila u zatvoru u Argentini. Tri godine kasnije, deportirana je nazad u Kolumbiju.

Anel Violeta Noriega Rios

Poznatija među svojim sunarodnicima kao Kraljica zločina ili Lepa, već je godinama na listi najtraženijih kriminalaca Severne i Srednje Amerike, a u Los Anđelesu je uhapšena sasvim slučajno, u iznajmljenom stanu latinskoameričke četvrti El Monte. Riosova je bila šef "ispostave" narko-kartela Familija (La Familia) u SAD, i bila zadužena za organizaciju i nadzor prodaje metamfetamina, marihuane i kokaina na području cele SAD.

Sandra Avilja Beltran

Ona je bila jedna od prvih žena koja se probila u mutne vode narko-biznisa, a svojim je radom zaslužila nadimak Kraljica Pacifika. Ona je bila veza između dva ozloglašena kartela - meksičkog Sinaola i kolumbijskog Norte del Val, pa je to odrađivala diplomatski, ali i odlučno.

Koliko je bila vođena svojim ciljem govori i činjenica da se udavala dva puta, a u oba slučaja muževi su joj bili korumpirani policijski službenici, koje je zavela novcem i moći posla sa drogama. Ali, oba su supruga završila na isti način - smrću pod nerazjašnjenim okolnostima. Kada je 2002. godine njen sin otet, obratila se policiji, što je otvorilo istragu koja je dovela do njezinog hapšenje pet godina kasnije.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track