(VIDEO) ŠOK! ZBOG OVOGA JE HITLER POČEO RAT: Nema veze sa Jevrejima, ali ima sa Biblijom
Foto: AP

misterija

(VIDEO) ŠOK! ZBOG OVOGA JE HITLER POČEO RAT: Nema veze sa Jevrejima, ali ima sa Biblijom

Planeta -

Istoričari okultnih sfera tvrde da je lider Trećeg rajha imao fiksaciju na "magični" artefakt nazvan Koplje sudbine. Nacistički vojnici priključili su Austriju 1938. godine i tvrdi se da je Hitler poslao tajni SS odred za hvatanje legendarnog koplja - poznatog i kao Sveti koplje - koji je bilo sakriveno u Beču. Drugi svetski rat je počeo, jer je Hitler verovao da će moć tog oružja dati snagu da osvoji svet, tvrde neki pisci.

Za Hitlera se navodi da je postao opsednut oružjem dok je kao mpad živeo u u Austriji, tvrdi britanski okultni autor Trevor Rejvenkroft. Pisac je tvrdio da ima pristup beleškama doktora Valter Štajna - austrijskog filozofa i istražitelja Svetog grala za koga se kaže da je poznavao mladog nacističkog lidera. Tvrdi se da je, nakon osvajanja Austrije i dolaska u Beč 12. marta 1938. godine, Hitler prvo posetio Hofmuseum - mesto gde se nalazilo Koplje sudbine. Do današnjeg dana u palati Hofburg je prikazan crni i zlatni nož, a istorijski zapisi kažu da je to bio ceremonijalni predmet koji je koristio Sveto rimsko carstvo. Istoričari pripisuju nacistima upotrebu nemačke mitologije u svojoj ikonografiji zbog navodnih veza između Firera i njegivig interesovanja za magiju i biblijske legende.

Mit je dugo povezan sa Svetim kopljem - što je u hrišćanstvu poznato kao koplje Svetog Longina. Legenda tvrdi da je koplje koristio rimski centurion Longin kada je njime ubo Isusa Hrista u bok dok je visio sa krsta na Golgoti. Hrišćanske priče tvrde da je Isusova krv ušla u oči Longina, koji je ozdravio, i kasnije postao sveštenik. Njegov koplje je, kako se izveštava, završio u rukama Svetog Rimskog carstva, pre nego što ga ih nacisti osvojili u osvajanju Austrije. Tvrdi se da su nacisti zakopali artefakt sa drugim zaplenjenim predmetima i umetničkim radovima u Nirnbergu, a kasnije ga je pronašla vojska SAD i vratila u Beč.

Kurir.rs/Express.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track