(VIDEO) ŠTA ĆE MELANIJA REĆI: Tramp oladio irskog premijera da bi muvao novinarku!
Foto: Profimedia, Printscreen

KOMPLIMENT LEPOJ NOVINARKI IZAZVAO HAOS

(VIDEO) ŠTA ĆE MELANIJA REĆI: Tramp oladio irskog premijera da bi muvao novinarku!

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je juče s novim irskim premijerom Leom Varadkarom, ali je diplomatsku komunikaciju prekinuo kako bi se nabacivao irskoj novinarki Katrioni Peri.

Ovaj bizarni incident u Ovalnoj sobi je snimljen, pa je odmah izazvao salvu kritika na račun šefa Bele kuće, više puta kritikovane zbog seksizma.

Uperio prstom

- Halo, kako ste? Čestitam na vašoj velikoj pobedi. Imamo mnogo ljudi iz Irske u ovoj zemlji. A imamo i mnogo vaših irskih novinara koji me posmatraju u ovom trenutku, mnogo lepih irskih novinara - rekao je on Varadkaru.

foto: Profimedia, Printscreen

Nakon prvih rečenica, Tramp je zastao, pa prstom uperio u jednu od novinarki koja mu je privukla pogled:

- Odakle si? Dođi! Hajde, dođi ovde - naredio joj je.

- Ja sam sa RTE, premijer me zna kao Katrionu Peri - rekla je ona.

- Evo, Katriona Peri. Ona ima baš lep osmeh. O, mogu da se kladim da se vrlo lepo ponaša prema tebi - rekao je Tramp prvom irskom gej premijeru.

Novinarka je snimak događaja stavila na Tviter, uz napomenu da je to "bizarni trenutak kad ju je Tramp pozvao da mu priđe".

Mnogi Amerikanci su požurili da joj se na društvenim mrežama izvine za seksističko ponašanje predsednika, dok je bilo i onih koji su ga branili, tvrdeći da je reč samo o učtivom gestu.

foto: Profimedia, Printscreen

Samo ih ljubim

Ovo nije prvi put da Trampa kritikuju zbog seksizma, a najteži udar u izbornoj kampanji nanelo mu je objavljivanje snimaka na kojima je pričao o ženama:

- Mene privlače lepe žene. Samo počnem da ih ljubim. Kao magnet. Ne čekam. Kad si zvezda, sve ti je dozvoljeno. I kad si zvezda, dozvoljavaju ti to. Možeš da im radiš šta god hoćeš... uhvatiš za pi..u. Ma možeš sve!

Kasnije je sebe pravdao rečima da je to bilo samo hvalisanje iz svlačionice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track